keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Treenailua päivän täydeltä

Ihana vapaapäivä, ihanat koirat, ihana kevät ja ihanaa treeniseuraa eli loistokas treenipäivä! Kuvissa vauhtikaksikko Nauru ja Hoppu vajaan vuoden takaa sekä koko vauhtikolmikko viime kesältä.



Treenipäivämme alkoi reippaasti noin puolen tunnin pyörälenkillä. Tiet ovat jo pääosin sulana, joten pyöräily on oikein rattoisaa. Aurinkokin paisteli, joten pikkupakkasesta huolimatta fiilis oli iloisen keväinen.




Seuraava etappi oli puolen tunnin pika-aksailu hallilla. Nessa teki taas puomin alastuloa. Tällä kertaa keskityin siihen, että katse oli eteenpäin ja vahvistin vain loppuasentoa. Hoppu teki ratatreeniä, jolta löytyi kaikki kontaktit. Eka keinu oli lentokeinu, muuten kontaktit sujuivat hyvin. Muutenkin rata sujui hyvin, Hoppu kyllä menee minne ohjaan. Taitoäijä!



Seuraavana ohjelmassa oli lenkkeilyä ja jäljestämistä Tuusulassa Maijan ja Naurun sekä Tuulin ja Raikun kanssa. Tallasin Hopulle noin 300m pitkän, 3 kulmaa sisältävän jälken, jossa 4 keppiä. Pieni jana, noin 15m. Jälki vanheni vain vähän, ehkä 15 minuuttia. Olin hirmu tyytyväinen Hopun jäljestykseen: se oli itsevarmaa ja tarkkaa, kulmissa etsi hetken ja löysi itse jäljelle. Yksi keppi jäi, kun Hoppu ei ollut ihan jäljen päällä. Tästä on kiva jatkaa! Nessa teki noin 100m keppijäljen nejällä kepillä. Kaikki kepit löytyivät ja jäljestys oli tarkkaa kuten tavalisestikin. Päteviä jälkikoiria minulla. Raiku ja Nauru jäljestelivät myös ja olivat oikein päteviä.


Jäljestyksen jälkeen koiranelikko pääsi rällästämään pitkin metsiä. Hoppu ja Raiku leikkivät keskenään ja Nauru rittii arastaa huomion haukkumalla. Huimaa menoa.


 Kolmas treeni oli Hopun rauniotreenit. Hoppu pääsi treenaamaan kiintorullailmaisua osittaisilla umpipiiloilla. Treeni sujui muuten hyvin, mutta rullan luovutuksessa oli epätarkkuutta. Minun pitää nyt vaatia luovutus loppuun asti huolellisesti. Nyt vain kiintorullalla lisää haastetta kehiin! Raiku pääsi etsimän myös ukkoja raunioilta: into ja nenä olivat menossa mukana ja ukot löytyivät helposti. 


Viimeisenä treeninä oli Nessan agi. Rata oli tällainen:


Kun agin jälkeen käytin koiruudet vielä reilun puolen tunnin loppulenkillä, olikin treenipäivä täynnä. Hyvää yötä!

1 kommentti:

  1. Raikulla oli kyllä hurjan hauskaa erityisesti raunioilla! Ihana nähdä miten hyvin se tajuaa homman juonen, vaikka ollaan tehty hakua niin epäsäännöllisesti.

    Kiitos kun saatiin taas vierailla!

    VastaaPoista