sunnuntai 9. helmikuuta 2014

9.2 Paimenpoika Hoppu

Tänään lähdimme paimentamaan aussieporukalla lampaita. Hoppu pääsi tositoimiin muutaman kuukauden tauon jälkeen. Voin kyllä kertoa, että kun herätyskello soi noin kuusi tuntia nukkumaanmenon jälkeen, tuli mietittyä pariin otteeseen: miksi? Mutta onneksi mentiin, Hoppis oli pätevä. 

Hoppu on paimennellut aina tilaisuuden tullen, ensimmäisen kerran noin 4 kuukauden iässä. Hopun mielestä lampaat ovat olleet vähän jänniä, eikä paimennus ole tuntunut oikein etenevän. Hoppu on lampaita kohtaan ystävällinen, sillä ei missään vaiheessa ole ollut ongelmana liiallinen jahtaaminen tai lampaiden pureskelu. Hopun kanssa on tehty muutamaan kertaan liinassa ajoa ja muutaman kerran pyörittelyä pyöröaitauksessa. Viime kerralla Hoppu pääsi paimentamaan Kausalassa Pia Hjerpen valvovan silmän alla. Silloin Hopun itseluottamus kasvoi selvästi, sillä Pia käski minun antaa Hopulle  enemmän vapauksia.

Tällä kertaa lähdimme liikkeelle liinan kanssa, laumaa kiertäen. Hoppu vaikutti kiinnostuneelta, välillä toki vähän maisteli papanoita maasta. Kun Hoppu päästettiin liinasta, se lähti ukavasti kiertämään lauman taakse ja kuljettelemaan lampaita minulle. Suurin ongelma oli - yllätys, yllätys - minä. En osannut liikkua riittävästi, vaan jäin pyörimään paikoilleni. Pari kertaa jätin lampaat ja kerran Hoppu pääsi valitettavasti jahtaamaan yhtä lammasta. Kun liikuin oikein, muistin lampaat ja jopa koiran, homma toimi. Hoppu jopa teki nättejä stoppeja pari kertaa. Lisää treeniä ja ehkä Hopusta vielä paimen(kin) leivotaan!

Olipa taas mukava paimennussessio. Ja kuinka opettavaista olikaan katsoa muita aussieita työn touhussa. Kiitos kaikille!

Paimennuksen jälkeen lähdin metsälenkille Nessan ja Hopun kanssa nautiskelemaan keväisestä auringonpaisteesta. Kerrassaan ihana lenkki!

Kuva Sanna Luodelahti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti