keskiviikko 12. helmikuuta 2014

12.2. Aksailua ja hakuilua ja selkätuloksia

Posti toi eilen loistavia uutisia: sijoituskoirani Naurun selkäkin on nyt virallisesti terve. Onnea Maija!
Tulosten saapumisen myötä päätin, että Hopun täytettyä 2 vee kuvaan molempien koirieni selän ihan virallisesti. Epävirallisestihan nuo on jo terveeksi kuvattu. Hopun ja sisarusten selät kuvattiinkyllä ihan virallisia lausuntoja varten kun kyynärät ja lonkatkin kuvattiin, mutta viisi kuudesta päivää liian aikaisin.
Kaunis merle-eläin Nauru, kuva Jenny

Aamupäivällä meitä kutsui agihalli omatoimitreenailun merkeissä. Olen nyt yrittänyt aksailla itsekdeni vähintään kerran viikossa, kun Nessan puomin alastulo vaatii vahvistusta.
Nepe pääsi hommiin ekana, teimme pääasiassa sitä puomia. Vahvistin pelkkää alastuloa pallolle heti vapauttaen ja jättämällä kokonaisella puomilla namia puomin päähän. Näillä homma alkoikin sujua, kokonaisellakin puomilla Nessa meni hienosti loppuun saakka. Kunnes ihan lopussa tein pari kertaa ympyrämäistä rataa, jossa pysähtyi taas kaikki tassut puomilla. Todennäköisesti tähän vaikutti oma liikkeeni. Aa ja keinu toimivat hyvin. Tuota puomia työstämme lisää.



Hoppu pääsi hommiin Nepen jälkeen, se oli autosta lähdettyään heti aivan intopiukeana! Hoppu oli taas ihan mahtis agikaveri: kaikki kontaktit toimivat, luki ohjausta ja teki innokkaasti. Nyt sinne kisoihin, hopihopi!


Treenailuiden jälkeen lenkkeilimme pitkin tyhjää Malminkartanoa. Illalla jatketaan :-).
Hakutreeneissä oli ohjelmana jälleen ilmaisua, treenipaikkana jälleen Teknopoliksen parkkis. Hoppu treenasi umppareiden ilmaisua kiintorullalla. Eka piilo oli osittainen umppari edellisellä koiralla käytetyn hämypiilon takana. Hoppu tarkisti hämypiilon tarkasti, mutta ilmaisi vasta oikean piilon. Ilmaisu kaikin puolin moitteeeton. Toka piilo oli avopiilo hämyumpparin takana, hämypiilo ei paljoa hämännyt. Moitteetonta työtä. Umpparilla Hoppu teki paljon töitä: tarkensi, otti rullan, tarkensi edelleen ja tunkeutui rulla suussa piiloon. Kun maalimies oli moikattu, ilmaisi tosi hyvin. Vikalla avopiilo, jonka edessä ja vieressä umppari. Hoppu tutki umpparin, otti rullan ja huomasi maalimiehen vasta sitten. Minulle tuli rullan kanssa maalimieheltä. Pyysin irti ja lähetin uudestaan. Nyt koko ilmaisu hieno. Mahtavaa työtä teki taas Hoppu-miäs! Olen pojusta kovin ylpeä.


Illalla ahkeroimme vielä agia Nessan kanssa Satu Hillin opissa. Kommentteja tuli eniten rytmityksestä: minun pitäisi ryntäillä vähemmän. Nyt menen liian lujaa ihan esteen viereen, jolloin minulla ei ole tilaa tehdä käännöstä kunnolla ja käänös helposti töksähtää. Varmasti niin totta. Puomilta saimme pohdittavaksi sen, onko 2on 2off ainoa vaihtoehto. Voisiko kriteeri olla etutassut ihan puomin alhaalla tai maassa ja tärkeimpänä katse eteenpäin. Hyvä huomio, että fokus eteenpäin on taas menetetty. Sitä työstämään! Tässä päivän rata. Keppien 11 jälkeen oli siis keinu 12 (näkyy vähän reunassa) ja aidan 17 jälkeen puomi 18 keppien takana.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti