sunnuntai 16. helmikuuta 2014

16.2. Viestittelyä ja muuta puuhailua

Aamuksi olimme sopineet Evan kanssa viestitrenit Nessalle ja Prillalle. Juoksutimme treenit Evan lähistöllä, metsässä. Reitillä tuli kuulemma vastaan pari polun ylitystä. Ensimmäinen juoksumatka 300m, siirtymä 100m. Juoksutimme 3 matkaa. Prillis juoksi ekana ja hyvin juoksikin! Ei huomautettavaa. Nessakin juoksi muuten kivasti, mutta Evalle oli lähdössä vähän hassua reittiä, isomman traktoritien kautta. Huusin takaisin ja lähetin uudestaan, jolloin lähti hyvään suuntaan.



Iltapäivällä lähdin lapsukaisten kanssa pihalle. Koirille tämä tarkoitti noin puolen tunnin ilakointia palon perässä. Heittelin tennispalloja tuohon pueneen metsikköön tonttimme vieressä ja koirat juoksivat ympäri metsikköä niitä etsien. Molempien mielipuuhaa.

Otin tänään itseäni niskasta kiinni: lähdin pitkästä aikaa pyöräilemään koirien kanssa. Nessa kävi vii:-).:-).me torstaina fyssaroitavana Tamaran luona. Tamara on jo aikaisemmin maininnut, että Nessan rintarangan loppuosa on vähän laskenut toisten pentujen jälkeen ja että syvät lihakset saisivat olla paremmassa kunnossa. Nyt Tamara huomautti Nessan olevan vähän löysässä kunnossa ja kehoitti minut pyöräilemään Nessa ravaten kolme kertaa viikossa. Toinen vaihtoehto oli lähteä itse juoksemaan - jossakin menee se raja mitä olen valmis koirieni eteen tekemään ;). Eli nyt pyöräilemme. Tuskin kolmea kertaa viikossa, mutta kaksikin kertaa viikossa varmasti auttaa asiaa. Pyörälenkki sujui mukavasti, pari kertaa piti koirille muistutella säänöistä. Nessa myös lähtee helposti laukkaamaan, joten vähän piti huomautella siitäkin. Mutta tästä on hyvä jatkaa pyöräilyä!

Illalla on luvassa vielä Hopun SM-tokotreenit. Tavoitteenamme on päästä alokasluokkaan kisaamaan SM-tokon joukkueeseen. Ja kimppatreenit alkavat tänään. Melkoisen koira-aktiivinen päivä ;).

Hoppu teki treeneissä kaikki alokasluokan liikkeet ja sen lisäksi paikallaanistumisen ryhmässä. Olin kovin tyytyväinen pojun työskentelyyn, häiriöstä huolimatta keskittyi vain itse asiaan. Luoksepäästävyys ja paikallaolot priimaa. Remmiseuraamiseen lähti vähän tahmeasti. No eipä ihme, enpä ole muistanut sitä harjoitella... Mutta parasta oli, että paketti pysyi kasassa ja kontakti piti, vaikkei tekeminen sitä parasta ollutkaan. Kun remmistä päästiin eroon, Hoppu silminnähden vapautui. Ja vaikka seuraamiskaavio oli vähän pitkä, homma toimi hyvin. Jee, go Hoppu! Liikkeestä maahanmeno hyvä, voisi toki mennä maahan vieläkin nopeammin. Luoksetulossa perusvirheet, hidas ja jäi kauas istumaan. Tämä on työn alla. Liikkeestä seisominen oikein hyvä. Hyppyyn lähtee rauhallisesti, mutta suorittaa. Ja pysähtyy niille jalansijoille johon laskeutuu :). Hyvä Hoppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti