sunnuntai 16. helmikuuta 2014

15.2. Hoppuaksaa ja paimennusta

Tänään oli oikea Hopun aktiivipäivä: aamupäivästä aksaa ja iltapäivästä paimennusta kolmen kierroksen verran.



Hoppu agitti samaa rataa kuin Nessa keskiviikkona. Tein saman virheen aidalla nro 9 kuin Nessankin kanssa, takaatyöntö jäi puuttumaan. Lopetin kepeille. Kepeillä oli vauhtia hienosti! Hoppu teki ihan huipputyötä taas, oli innokas, meni minne ohjattiin ja teki kontaktit hyvin. Pätevä aksamies!


Paimennustreenit olivat tällä kertaa Somerolla ja sisätiloissa. Jatkoimme Hopun kanssa pitkälti siitä mihin olimme viime viikolla päässeet eli teimme lampaiden kuljetusta minulle. Välillä vahvistin pysähtymisiä ja muutamaan kertaan lähetin Hopun hakemaan lampaat minulle pidemmästä matkasta. Hoppu teki hommia innokkaasti, välillä jopa haukahdellen (haukkuminen saa kyllä jäädä pian pois!) ja hyvällä itseluottamuksella. Hoppu ottaa hyvin kepin paineen, mutta ei ota kepistä itseensä. Kakan syöntiä esiintyi, mutta vain vähän. Vikalla rundilla Hoppu oli jo selvästi väsynyt. Yksi lampaista pöläytti vähän Hoppua ja sen jälkeen miekkoselle iski pieni epävarmuus. Kannustaen teimme vielä pari pyöritystä, joten hyvillä mielin saimme treenin kasaan. Katsotaan mitä meidän paimennuksestamme tulee, nyt keväällä siihen panostamme. Minusta ainakin tuntuu, että opin koko ajan lisää. Hoppu on niin kiva paimennuskaveri, kun se kuuntelee kiltisti ja voin luottaa siihen ettei se lähde lampaita pureskelemaan.


Illalla tein koirien kanssa vähän olkkaripuuhailua pitkästä aikaa. Molemmat olivat aivan liekeissä! Nessalle namin avulla perusasentoa oikealle, edessä kävelemistä sekä sivulta sivulle selän takaa kääntyessäni. Ai miten niin mietin rallytokoilua Nepen eläkelajiksi :-). Nyt pitäis vissiin lukea, mitä temppuja rallyyn oikeasti kuuluu ja säännötkin olisi ehkä hyvä lukaista läpi. Katotaan pääseekö mamsku seuraamaan lastensa jalanjälkiä rallykisoihin saakka.

Hopulle aloin opettaa "kosketuskeppiä" jonka virhaa toimitti tällä kertaa nippuside. Tarkoitus on ollut tehdä tätä jo pidempään. Tarkoitus on kosketuskepin avulla saada Hoppu lähemmäs eteeni istumaan luoksetulossa ja noudoissa. Ihan vielä ei tuo nenäkosketus nippusiteeseen hahmottunut, mutta jatkamme harjoituksia :-D.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti