tiistai 25. helmikuuta 2014

25.2 Kotipuuhailua

Vihdoinkin pientä aktivoitumista treenirintamalla. Kiitos kuuluu taas kerran ohjatuille tottiksille! Tänään olemme puuhailleet kotosalla, Hoppu kosketuskeppiä ja Nessa rallytokon liikkeitä. Jotakin uutta mamskunkin pään menoksi ;).

Hoppu jatkoi tänään eilen aloitettua kosketuskepin treenailua. Tein kaksi treenisettiä töissä ja toiset kaksi illalla kotona. Aamun ekoissa treeneissä Hoppu jo selvästi tiesi, mitä oli tekemässä. Välillä piti tovi miettiä. Heti aamulla totesin, että palkkukseni on myöhässä, joten suu aukeaa helposti. Se nyt ei onneksi omiin tarkoitusperiini niin haittaa. Ruokatauon treenituokiossa Hoppu tarjosi keppiin kosketusta aina nopeammin ja varmemmin. Eri kohdissa oleva kepi ei haitannut. Kesken treenin kävi hassu juttu: pidin tauon aikana keppiä hetken pöydällä, joten kun aloin taas tehdä, Hoppu tarjosi ekana pöydällä kiipeämistä. Vaikka pöydälle hyppääminen ei tuonut palkkaa, piti sitä yrittää uudestaankin. Tämä todisti mielestäni, kuinka monikäyttöinen kosketuskeppi tosiaan voi olla, sillä voi siirtää koiran tekemään monia haluamiaan asioita. Kotona kosketuskeppi siirtyi jo lähemmäs haluamaani tarkoitusta eli luoksetulon tiiviyden vahvistamistarkoitukseen. Pidin keppiä lähelläni, sopivassa eteentulopaikassa. Naksu ja nami käestä kosketuksesta istuvillaan, toinen nami selän taakse, jotta liikettä tulisi enemän. Istuminen on toki vielä vino, eikä suorituksessa vielä riittävästi vauhtia, mutta suunta on oikea. Uskon tämän auttavan kovasti sekä noutojen että luoksetulon eteentulon etäisyysongelmaan.


Nepe sai pyörähdellä lattialla rallyn liikkeitä treenaten. Itsehän en siis ole missään rallyopissa koskaan käynyt, mitä nyt kylttien suorittamista lukenut Rally-Toko yhdistyksen sivuilta TUOLTA. Tuo oikealla seuraaminen tuntui hauskalta haasteelta. Tänään aloitin myös joitakin muita pyörähdyksiä kuten edestä oikean kautta sivulle ja vasemman kautta oikealle sivulle, edestä vasemman kautta vasemmalle ja oikean kautta oikealle, käännös vasemmalle niin että koira kääntyy selän takana sekä 270 ja 360 käännökset. Kerrassaan hauskaa pyörittelyä ja Nessa ihan fiiliksissä! Näitä lisää!


Pään lisäksi on tänään aktivoitu myös lihaksia, kävimme koiruuksien kanssa noin puolen tunnin pyörälenkillä. Illalla pitäisi vielä lähteä pellonympäryslenkille.

Prillan pentuprojekti etenee hiljalleen, Prillan juoksuista nähty ensimmäisiä merkkejä. Veripisaroita ei ihan vielä, mutta eiköhän parissa päivässä. Jännää!

Huomenna ois taas treenipäivä vailla vertaa, suunnitteilla on agia, jälkeä, ehkä esineitä, hakua ja taas agilityä. Vielä tottistelu pitäisi päivään änkeä johonkin väliin, niin voisi väittää treenanneensa aikalailla monipuolisesti.


Prilla ja sisarukset vajaan kolmen vuoden takaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti