maanantai 27. toukokuuta 2013

7.5.2013 Uintia, tokoa ja pikkuesineen etsintää

Lähdimme lasten ja koiruuksien kanssa hoito- ja työpäivän loputtua järven rannalle lenkkeilemään. Järven rannalla koirat pääsivät uimaan tennispallon perässä ja Hoppu tekemään pieniä tokoiluja uinnin lomassa. Tein pallopalkalla kosketusalustaa, johon saimme kivasti vauhtia, luoksentuloja jonka loppuasentoa pitää saada lähemmäksi, muutamia kaukojen vaihtoja ja pari sivulletuloa. Palon mukanaantuma tuijottelu hidasti asennonvaihdoksia ja toi mukanaan vähän vajaat maahanmenot. Luoksetulon loppuasento alkoi parantua ja kosketusalustalla oli motivaatio ja vauhti aika mukavala mallilla. Näitä pitää hyödyntää useamminkin.

Järven rannalta suuntasimme kohti jumpatelineitä, jossa tein molemmille koirille muutaman alastulon vahvistuksen. Nessa teki alastuloja jyrkemmälä telineellä vauhdilla ja oikein. Hyviä vahvistuksia 2on 2off oikeasta suorittamisesta. Hoppu teki myös kivasti ja pysyi hyvin kontaktilla vaikka heitin tennispallon ennen vapautusta. Niin se penska pikkuhiljaa oppii! Mukavaa oli se, että tiiviistä kontaktilla pysymisestä huolimatta fokus oli palloon ja Hoppu vapautui vauhdikkaasti heti TULE -käskyllä.

Tein molemmille koirille kaksi tarkkuusesineen etsintää. Esineenä metallinen noin 4cm pituinen, pitkulainen esine. Nessalle tein molemmat treenit melkoiseen risukkoon ja esineen vielä vaikeimpaan kohtaan. Ekaa Nessa etsi pitkään, mutta toka löytyi hyvin. Nessa pyrkii ottamaan tarkkuusesneen suuhunsa maahanmenoilmaisun lisäksi. Tähän pitäisi ehkä puuttua, mutta katsotaan jaksanko. Hoppu oli ekassa ruudussaan vähän pihalla. Tämä oli ehkä kolmas kerta tarkkuusetsintää Hopulle. Hoppu kyllä haistelu myös läheltä, mutta lähti helposti haahuamaan kauemmas. Pyysin takaisin joka kerta kun karkasi ja lopulta Hoppu sai hajun nenäänsä. Tarkennustyön Hoppu teki hyvin loppuun asti, siitä olen tosi tyytyväinen. Hopun ilmaisutapa (Hopun itsensä keksimä) on ottaa esine suuhun ja mennä sitten maahan. Muisti ilmaisun hyvin. Tokalla miekonen muisti jo mitä oli tekemässä ja pysyi lähempänä pientä esinettä etsimässä. Taitokoiruudet! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti