sunnuntai 26. toukokuuta 2013

25.5.2013 Agia, tokoa ja viestiä


Hoppu aksaili ja tokoili aamulla.

Agilityssä treenailimme aata ja puomia kokonaisina esteinä, keinun alastuloa, keppejä verkoilla ja pientä valssirataa. Puomilla Hoppu liikkuu jo varmasti, ottaa kontaktit hyvin. Puomihan oli pikku-Hopun mielestä vähän ällö este. Aalle Hoppu pinkaisi sellaista vauhtia että lennähti koko harjan yli. Tämä oli kovin hurjan näköistä ja Hoppu sai hieman palautetta esteen suoritustyylistä. Seuraavilla suoritus oli ripeä, mutta ei yhtä hurjan näköinen. Kontaktit alkavat siis olla viilausta vailla valmiina (paitsi se keinu). Keinun alastulot sujuivat hyvin. Keinun toisessa päässä siiveke ihan päässä keinuliikkeen vähentämiseksi. Tämän lisää liikettä ja kohti kokonaista suoritusta.

Ohjastreeninä minulla oli pieni valssirata, joka sujui Hopun kanssa kivasti. Hoppu liikkui vähän tahmeasti, joten olin välillä väärässä rytmissä. Muuten treenissä ei huomautettavaa.

Tokossa Hopun vire ei ollut ihan parhaimmillaan. Se oli vähän löysä ja hidas. Teimme hyppyä, jonka se muisti todella hyvin. Hyppäsi hyvin, jäi seisomaan hypyn taakse. Hyppykään ei ehkä ole enää este lähteä kisaamaan. Kunhan saadaan tuo seuraaminen kuntoon... Seuraamista teimme tänään ideana palkkaus liikkeestä, ei pysähdyksistä. Hopun seuraaminen tuntuu toimivan 2-3 askelta, jopa 5, mutta sen jälkeen Hoppu jää vähän jälkeen ja takapää heittää ulospäin liikaa. Tänään yritin parantaa motia ja paikkaa palkkaamalla liikkeestä kainalossa näkyvällä pallolla. Hyvää tässä oli se, että into nousi ja paikka oli parempi. Huononnusta tämä treeni toi kuitenkin selvästi takapään heittoon, se kun pahenee tällä palkkaustavalla. Pohditaan lisää. Tein kaukojen aahan-seiso ja istu-seiso vaihtoja palo Hopun selän takana. Ylösnousu sujuu jo hyvin. Hopun on tosi vaikea hahmottaa maahanmenoa ja istumista taaksepäin, näitä pitää työstää vielä paljon. Tein myös ruutua kosketusalustalla, lyhyellä etäisydellä. Hoppu menee alustalle hyvin varmasti kun olen vieressä, mutta vauhtia saisi olla enemän. Kun siirryn Hopusta vähän sivuun, hidastuminen lisääntyy. Tähän lisää toistoja ja itsevarmuutta. Lopuksi tein vielä noutoa. Jonka olisi kyllä voinut olla tekemättä. Noudossahan meidän ongelma on vauhti ja tänään ei ollut se Hopun vauhdikkain päivä. No, virheistään oppii - kai. Tein ensin noutoa ihan siten, että viskasin kapulan ja pidin Hopun pannasta kiinni. Kun Hoppu otti kapulan, alkoi bileet ja kapula tuli minulle ihan kivalla vauhdilla. No, viimeistään tähän olisi pitänyt lopettaa, mutta ei. Jatkoimme. Näitä vielä pari lisää, vauhti ok. Sen jälkeen sain hyvän idean, tein treenin jossa kapula oli minun ja Hopun välissä ja pyysin sitä noutamaan. Eihän pieni putkiaivo (kaikella rakkaudella) tätä osannut hahmottaa, vaan juoksi suoraan minulle. No, uudestaan kehotus tuoda kapula ja kapula tulee minulle. Ok,uudestaan (viimeistään nyt huomaatte, miten hölmö olin). Sama toiseen suuntaan, toimi. Jee! Uudestaan eka suunta, ei toimi. Nyt meni hermot, mitä ei siis Hopun kanssa MISSÄÄN NIMESSÄ SAA TAPAHTUA. Sanoin ei, kun oli tulossa kapulan ohi, Hoppu meni hämilleen. Ja tätä korjailtiinkin lopputreeni. Kyllähän se toi minulle, mutta epävarmana sitä mitä olisi pitänyt tehdä. Seuraava muutama kerta siis tehdään vain loistavan hauskoja noutotreenejä!

Hoppu siis yritti, väsyneenäkin. Ja minulla on opittavaa tuon koiran kanssa puuhaamisesta. Aina hyvällä ja aina vauhdikkaasti! Koira on loistava, minun pitää vain oppia saamaan siitä se poweri irti myös tokossa mitä siitä oikeasti löytyy!

Nessalle viestitreeni haastavassa maastossa Marikan kanssa. Eka matka 300m, siirtymä 200m, kolme siirtymää. Loistavasti juoksi typy haasteista huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti