sunnuntai 5. toukokuuta 2013

4.5.2013 Viestiä

Tänään oli vuorossa pk-lajeista viesti. Lähdimme pitkästä aikaa viestille Kaisin kanssa, olipa hauskaa.

Nessa juoksi seitsemän matkaa. Eka matka noin 200m, siirtymät 50m luokkaa. Eli helppo ja hauska treeni Nepelle. Koko matka metsää, ei polkuja. Nessa teki treenit vauhdilla ja innolla. Lähti myös 7. matkan hyvin. Pätevä typy!

Hoppu teki myös seitsemän matkaa. Treeni tehtiin hyvin selkeässä metsässä. Eka matka noin 100m, siirtymät 30m + 30m + 60m. Vika siirtymä oli pisin siirtymä, minkä Hoppu on tehnyt ja meni poikittain polun yli. Hoppu juoksi suoraan, hyvällä vauhdilla ja fokuksella. Oli hiljaa odottaessaan molemmissa päissä. Kerran oli yrittänyt aloittaa piippaamista Kaisin päässä, mutta hiljeni heti huomautuksesta. Lähetyksissä Hoppu on fokusoitunut ja rauhallinen, kunnes saa juoksukäskyn ja ampuu täysillä matkaan. Vikan siirtymän polun ylitys oli haastava. Hoppu lähti juoksemaan pienen matkan polkua pitkin ja hidasti jo vähän vauhtiaan, mutta näki sitten minut ja tuli luokseni täysillä. Tämä oli ihan ensimmäinen viestitreeni Hopulle, jota ei ole juoksutettu polkua pitkin. Kovin hienosti sujui. Hieno viestimies!

Ennen treenejä tein Hopun kanssa pikkupätkän tokoa. Vahvistin alustaa, tein muutamia merkin kiertoja sekä vähän seuraamista. Kosketusalustalle menee hyvin, vauhti ok, pysähtyy hienosti alustalle seisomaan. Merkin kaatoi ensimmäisellä kerralla lahjakkaasti, muut kierrot hyviä. Hoppu ei kierrä ihan täysillä, joten vauhtiin ja motivaatioon kiinnitettävä huomiota. Kerran pysäytin merkin taakse. Näitäkin lisättävä silloin tällöin ohjelmaan. Seuraaminen alkaa muodostua koko ajan paremmin. Tänään haasteena oli eka sivulletulo, jossa pyrkii vilkuilemaan. Tähän korjauksena lisää palkkaa jo tästä. Toisena on oikealle kääntyminen, jossa pyrkii kääntymään liian pitkälle. Täyskäännös vasemmalle on vähän laahaava. Näihin maltillisesti käden apua oikeaa suoritusta helpottamaan voisi auttaa.

Ennen treeniä ja treenin jälkeen koiruudet pääsivät juoksentelemaan Kaisin Ixin kanssa. Hoppu ja Ixi olivat kerrassaan loistava juoksupari. Sitä vauhdin hurmaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti