perjantai 31. toukokuuta 2013

29.5.2013 Agia ja hakua

Nessa pääsi tänään pitkän juoksutauon jälkeen agilitytreeneihin. Maiju oli tehnyt meille oikein kivan radan, jossa päästiin kuitenkin parin perusongelmani pariin. Nessa oli aivan innoissaan treenamassa. Kuitenkin se pysyi hyvin kuulolla, pelkäsin että treenit saattaisivat mennä pääasiassa sinkoiluksi.

Rata alkoi hyppy, hyppy takaa ja hyppy takaa. Sen jälkeen hyppy ja putkeen. Eka takaakierto onnistui heti. Olin suunnitellut tekeväni kakkoselle valssin, mutta Maijun ehdottama persjättö toimi paremmin. Ensin persjättöni oli vähän myöhässä ja väärään suuntaan, mutta parin kerran jälkeen saatiin toimimaan. Kolmosella pääsin esittämään suunnattoman suurta takaakierto-ongelmaani. Menen esteelle liian pitkälle ja lähden pois esteeltä ennenkuin koira on lukinnut esteen. Ja näin kävi monta kertaa. Ja vaikka kuinka yritin, linjani kakkoselta kolmoselle oli mahdoton saada ihan oikein. Parani se kyllä. Putken jälkeen sylivekki, jossa tein myös itselleni perinteisen virheen, hätäilin ohjauksen ja lähdin liian aikaisin liikkeelle. Parin toiston jälkeen sain toimiman ja Maiju sanoi ettei koira voisi tuolla ohjauksella paremmin kääntyä. Hyvä Nessa! Aidan jälken rengas ja kepit, ei muta ongelmaa kuin lopussa hidastuvat kepit. Noihin pitäisi nyt luoda vauhtia yksittäisenä esteenä. Keppien jälkeen kaksi estettä takaa, joilla päällejuoksu. Näillä ajoitukseni oli ensin myöhässä, mutta saatiin pian kuntoon. Pituus, putkeen, tiukka käänös esteelle ja puomi. Kännös esteelle tosi jees! Puomin alastulolle hidasti, mutta otti joka kerta kontaktin sinne pysähtyen. Pakovalssi esteelle, putkeen, toimi hyvin. Putken jälkeen vielä loppuradan esteitä, jotka toimivat heti alkuun hyvin, vaikkakin kaksi valssia toimi paremmin kun olin niissä vähän aikaisemmin. Pätkissä tehdyn radan jälkeen tein radan vieä kokonaan läpi ja sehän toimi! Jee! Olipa kiva treeni!



Illalla pääsimme myös pitkästä aikaa hakuilemaan. Hoppu treenasi ensin. Neljä ukkoa, noin 30m etäisyydellä. Hoppu lähti todella innolla metsään, mutta suoria pistot eivät varsinaisesti olleet. Etsiä jaksoi erittäin hyvin ja ilmaisu pelitti tosi hyvin, myös näyttö. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan!

Nessalle kolme ukkoa, ei tyhjiä. Etäisyys noin 50m. Nessa oli aivan täpinöissään metsään lähdössä ja teki tosi hyvää työtä. Loisto-Nessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti