maanantai 27. toukokuuta 2013

7.5.2013 Agia Hopun kanssa

Tänään oli Nessan agitreenien aika. Ja koska Nessalla on juoksut, pääsi Hoppu tuuraamaan Nessaa Teemu Linnan treeneihin. Treenit sopivat Hopulle enemmän kuin hyvin, kyseessä oli perustreeni, jossa vaadittiin irtoamista, rytmittämistä ja huolellista ohjaamista.

Treenissä tehtiin ympyrämäistä rataa ensin suoraa hyppy-hyppy-putki-hyppy-hyppy-hyppy-hyppy-putki-hyppy-hyppy-jne, seuraavaksi kaksi hyppyä ja putkeen, kolme hyppyä, keskihyppy, toiselta suoralta vika hyppy, putkeen ja vikassa treenissä putken jälkeen kaksi hyppyä, keskihyppy, kaksi hyppyä ja putkeen. Rataa kierrettiin, kunnes Teemu pyysi lopettamaan. Rataa ei lopetettu virheeseen, vaan ohjaajalle ja koiralle annettiin mahdollisuus korjata virheensä tekemisen kautta.

Ensimmäisellä yrityksellä Hoppu irtosi hyvin putkeen. Irtosin liuan pitkälle ja unohdin ohjata putken jälkeisen hypyn, joten Hoppu tuli ohi. Alusta uudestaan. Tokalla kierroksella rytmitin ja ohjasin ekan hypyn paremmin, mutta Hoppu tuli ohi toisen ja kolmannen hypyn jälkeen. Teemu pyysi minua jatkamaan ja ihmetykseni jälkeen sain jatkettua, kaksi seuraavaa suoraa meni hyvin ja sain luvan palkata Hopun. Kolmas pätkä oli putkeen irrotus, eka suora (joka meni hyvin) ja palkka.

Lopputreeni yritettiin opettaa minulle Hopun kääntämistä keskihypylle ensin kolmannen ja lopuksi toisen suoran hypyn jälkeen, joka sisälsikin paljon haasteita. Huomasin, että rytmitykseni ei ole riittävän tehokasta (kaasu - jarru) ja että pyrin jatkamaan liikettä vielä suoraan käännöstä viestittävän hypyn jälkeen. Kun koira oli kääntänyt, puolen vaihto takana kyllä onnistui hyvin.

Treeni oli aivan loistava, tekemistä riitti monentasoisille koirille ja ohjaajille. Hopulle treeni oli aika rankka, kun treenipätkät olivat sen verran pitkiä. Muta hyvin poju tsemppasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti