torstai 2. toukokuuta 2013

2.5.2013 Jälkeä, tottistelua ja Nessan juoksut

Elämme jännittäviä aikoja, Nessa aloitti tänään juoksunsa. Jännää :-). Mikäli kaikki etenee toivotusti, meille syntyy uusia Wirnistejöitä heinäkuussa. En malta odottaa!

Ja sitten päivän treeneihin:
Hoppu jäljesti tänään kolme lyhyttä jälkeä. Aamun jälki pellolla, 150 askelta. Päässä keppi. Pelto oli melko pitkää, kuivaa sänkeä. Osa nameista oli sängen alla piilossa, joten Hoppu jätti ne syömättä. Teki töitä hyvin, mutta olisi voinut malttaa syödä namit paremmin. Lopun kepin ilmaisu toimi loistavasti.

Kaksi jälkeä illalla, Tervakosken nurmikolla. Eka noin 50 askelta, kuivanami joka askeleella. Nyt namit löytyivät paremmin ja Hoppu söi varmasti lähes kaikki. Välillä jarrutin, pääosin meni sopivaa tahtia itse. Keppi-ilmaisu erittäin hyvä. Kolmas jälki keppijälki, 6 keppiä, noin 150 askelta. Samalla nurtsilla namijäljen kanssa. Ekat 5 keppiä hienosti ilmaisten, vikaa ei löytynyt. Jäljesti vähän hääräten, mutta löysi jäljen aina itse uudestaan. Nyt tehtävä molempia: keppijälkiä keppien löytämisen vahvistamiseksi ja namijälkiä tarkkuuden parantamiseksi ja vauhdin tasaamiseksi.

Nessalle jälki illalla nurtsille. Noin 400m, 5 kulmaa, 6 keppiä. Nessa teki hyvää ja tarkkaa jäljestystyötä, nosti janalta oikean jäljen ja ilmaisi kaikki kepit. Täydellistä! Mun oma taito-typy <3.

Ennen illan jälkiä tein vähän tottista Nessan kanssa ja tokoa Hopun kanssa.

Nessan kanssa tehtiin pk-tottis läpi, seuraaminen parissa erässä, jäävät yhtenä putkena seisomisesta palkaten, noutoa useampia kertoja ja lopuksi eteenlähetys palkalle. Eka seuraamispätkä loistavaa seuraamista, palkka takataskussa. Toka hyvää siihen saakka kun tein puiden ympärillä henkilöryhmän kasia. Kasissa ja sen jälkeen vilkuilua ja pientä kontakin tiputtamista. Jäävät hyvin, juoksuseuraamisen kontakti vähän heikko. Noudoissa hyvä vauhti, jee! Palkkasin Nessan jalkojeni välistä ja Nessa toi kapulan vauhdilla perille asti. Myös kapulan ottamisessa sellaista toivomaani meininkiä. Lisää kivoja noutoja siis. Eteenlähetys toimi hienosti.

Hoppu teki ensin ruutua. Ruudussa purkin kansi targettina. Hoppu teki läheltä pari tosi hyvin, myös kivalla tempolla, mutta suuntaa muuttaessa ja etäisyyttä kasvattaessa tekee helposti mutkan merkkien kautta. Näitä tehtävä lisää.

Ruudun jälkeen tein merkkiä. Lähti kiertämään vauhdilla, muisti hyvin mitä piti tehdä. Merkin jälkeen vahvistin ohjattua noutoa vasemmalla. Pari kertaa lelun kanssa, jonka jälkeen koitin kapulalla. Hoppu meni kapulalle, mutta ei hoksannut, että kapula piti jopa TUODA minulle takaisin. Mun pieni putkiaivo <3. Ohjattua vahvistettava nyt vain lelulla ja vahvistaa noutoa ihan erikseen. Teimme muutaman noudon pallopalkalla siinä vaiheessa, kun juoksi minuun päin. Lopuksi teimme seuraamista. Palkkapallo oli ensin kainalossa, sen jälkeen etutaskussa. Hoppu alkaa seurata kivasti. Ongelmana tällä hetkellä poikittaminen. Tänään ehkä väsyttikin pitkän treenin lopulla, sillä jätätti jonkin verran.

Kotiin päästyämme kävin vielä pyörälenkillä.

Mahtava treenipäivä koirien kanssa. On se kevät vaan ihanaa aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti