lauantai 26. huhtikuuta 2014

26.4.2014 VK2 Nessa

Tänään oli Nessan ensimmäinen virallinen kisa lähes vuoteen. Suuntasimme Impivaaran Hallien järjestämään viestikokeeseen. Vähän jännitystä pukkasi, viimeksi avoimen luokan viestillä ei juossut ekaa matkaa ja pitkää matkaa ei ole juoksutettu oikeastaan ollenkaan. Kaikki treenit ovat kyllä sujuneet hyvin, mutta...

Viestimaasto oli Läyliäisissä, noin puolen tunnin matkan päässä lähikentästämme. Nessa juoksi kolmantena, voittajaluokassa juoksevan Rikin ja avoimessa juoksevan Gimman jälkeen. Olin itse metsäpäässä. Eka matka sujui hyvin, lähti sievästi ja aikaa kului 2.15 minuuttia. Toisella matkalla oli lähtenyt liikkeelle vähän laiskalla, virkamiesmäisellä laukalla, pysähtynyt 30m jälkeen, mutta jatkanut itse matkaa. Huh. Juoksi hitaasti, aikaa kului 4.30 minuuttia.  Vikalla lähti hyvin, juoksi reippaammin. Aikaa kului 3,39 minuuttia. Viestiltä yhteensä 162/170 pistettä. Jee, juoksi! Hyvä Nessa!

Esineruutu oli taukoilun jälkeen lähellä tottiskenttää. Nessa teki rudun itselleen ominaisella, hyvin rauhallisella tyylillä. Nosti kuitenkin tarvittavat kaksi esinettä ja palautusvauhtikin oli melko hyvä. Ei ollut ihania pehmeitä esineitä lussutettavaksi ;). Pisteitä 28/30.

Vikana tottis, meidän murheenkryynimme. Ja eihän se ihan putkeen mennytkään, kasaan saimme juuri sen tarvittavat 70 pistettä. Ja tuomarille siitä iso kiitos. Meillähän on tottiksessa järkälemäinen kisavireongelma. Paikkamakuu oli ensimmäisenä. Täytyy ehkä todeta, ettei paikkamakuuta ole tehty läheskään tarpeeksi. Mutta siinä kohtaa kun pääsee merkin luokse, eikä saa koiraa istumaan suoraan sivulle ennen mahanmenoa, voidaan todeta ettei homma ihan ole hyppysissä. Nessa sis kävi makaamaan naama suoraan kentälle. Laukauksistahan tuo nostattaa itseään ja niinhän sieltä hiippailtiin kentälle päin reilusti. Tuomari pyysi hakemaan koiran. Apua! Meidän normaalisti varmat pisteet.... Seuraamisessa ekan suoran keuli, täyskäännöksestä eteenpäin pientä laamailua. Sakaran jälkeen ja henkilöryhmässä pahempaa laamailua. Ei kuitenkaan jäänyt totaalisesti matkasta (kuten on joskus myös käynyt). Istuminen jees, vähän edistämistä seuraamisessa. Maahanmeno jees, mutta luoksetulossa tuli aivan mielettmän hitaasti ja mikä kummallisinta, suoraan sivulle. What? Seisominen ihan jees. Tasamaanoudossa nosti kapulan, tiputti, vaati kaksoiskäskyn tuomiseen. Luovutus jees, sivulletulo hiiidas. Hyppynouto hidas, muuten ihan jees. Estenoudossa kiipesi yli, kiersi takaisin, tiputti kapulan, toi kaksoiskäskyllä eikä ollut irroittaa. Aaargh. Eteenmeno jees. 

Osasin toki odottaa, että tottis on levällään. Mutta kuinka levällään! Oletettavasti tähän loppui Nessan pk-kisaura. Treenaillaan toki omaksi iloksi ja voihan se olla että yritetään vielä VK3 koularia. Katsellaan.

Vaikka tottis masentaa, olen muuten oikein tyytyväinen päivään. Nessan viestitavoite kaudelle on saavutettu, nyt agitavoitteen kimppuun ;). Kiitos Marika paitsi ahkerasta treenailusta, myös kisapäivän seurasta ja apuohjaajana toimimisesta! Iso kiitos kuuluu myös Evalle ja Kaisille treeniavusta, ilman teitä ei olisi koularia savutettu. Kiitos!

Haluan vielä onnitella muita hienosti onnistuneita aussiekoirakoita. Onnea Giusa ja Rikki omistajinen! Hienoa menoa!


Pätevä viesti-Nesmu <3
Huomatkaa erinomainen kontakti Marikan taskuun ;)


Ilta kului lapsukaisten kanssa kotoillen ja pellolla lenkkeillen. Nessa oli kovin rauhallista tyttöä ;). Kaikenkaikkiaan loistopäivä! Huomenna olisi uvassa Wirnistelevää hakuilua. Innolla odotan!


Muruiset pihalla kesäpuuhissaan <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti