keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

2.4 Jälkeä, tottista ja agia

Jouduin tänään aamulla töihin, joten perinteisestä tehotreenipäivästä tuli vähän tavallista lyhyempi. Ehdimme silti tottistelemaan ja jäljestelemään, mikä oli oikein kivaa.

Eilen minulla oli pitkä työpäivä, noin 10 tuntia. Työpäivän jälkeen tein koirien kanssa rentouttavan metsälenkin, jonka lomassa koirat tasapainoilivat kivien ja suuren puupinon päällä. Kotiin päästyäni tsemppasin ja lähdin juoksulenkille. Tarkoituksena oli, että Hoppu vetäisi minua ja Nessa juoksisi vapaana. Suunnitelmassa oli vain yksi mutta, Hoppu ei vedä. Tämä on selvästi asia mikä pitää Hopulle opettaa. Sitä selvästi ällötti perässä hiihtävä, puuskuttava juyoksija eikä sen mielestä pieni veto sopinut kuvioon lainkaan. Kiltti pieni Hoppu-poika. Nyt vaan vetämistä treenaamaan ennen seuraavaa juoksulenkkiä. Mikä loistava syy olla juoksematta hetkeen ;).

Tottiksessa oli tänään teemana hyppynoudot tai siis tarkoitus luoda Hopulle pohjia hyppynoutoja varten ja tehdä Nessalle hauskoja treenipätkiä hypyillä. Treenasimme Impivaaran hallien kentällä Kiljavalla.

Ensin tein Hopun kanssa pytyestettä. Ekana heitin pallon ja pyysin Hopun hyppämään. Mitä teki Hoppu? Hyppäsi rinnallaan päin estettä! Miten niin isänsä poika ;). Mutta eipä siinä ihmeempiä, otin pari ylintä lautraa pois ja uutta matoa koukkuun. Hyvin alkoi hyppy sujumaan! Ainoa ongelma on tokomainen asenne hyppyyn: Hoppu tarjoaan esteen taakse seisahtamista, ei pallon perään juoksemista tai pallon tuomista. Mutta tämä pieni ongelma on varmasti helposti korjattavissa. Nyt vaan pidetään hauskaa hyppyjen kanssa ja luodaan toisaalla noutoon vauhtia. Vinoesteellä kävi kuten osasin etukäteen olettaa. Aloitin vähän loivemmalla esteellä, johon Hoppu teki suvereenisti alastulokontaktin. Voi minun pientä agikoiraani! Ja uskokaa tai älkää, saman alastulokontaktin Hoppu yritti tehdä myös kilpailukokoisella vinoesteellä, tosin siinä onnistumatta. Hyvä ensitreeni hypyille, pätevä ja iloinen Hoppis! Lopuksi Hoppu teki 50 askeleen seuraamissuoran. Hyvin toimi!

Nessalle heitin tenisalloa esteiden yli ja palkkasin vinkupallolla luovutuksesta. Into oli todella hyvin kohdillaan! Pystyhypyn kanssa Nessa joutui välillä tekemään tosissaan töitä ja saattoi osua hyppyyn vähän. Lopuksi tein kolme tennispallon noutoa tasamaalla. Näissäkin fiilis huipussaan ja vauhti pysyi lähes lopuun saakka palautuksessa. Tällaisia fiiliksiä lisää!

Hoppu jäljesti noin 700m jäljen, jossa 6 keppiä, 3 kulmaa ja noin 20m jana. Jälki vanheni vajaan puolen tunnin ajan. Hopulla oli vaikeuksia jäljen aloituksessa. Lähti janalle hyvin, eteni suoraan, mutta ennen jälkeä haistoi jotakin muuta. Kehotuksesta jatkoi matkaa, löysi jäljen ja reagoi jälkeen. Mutta sen jälkeen alkoi sähläys: otti takajäljen, jäljesti väärään suuntaan, pyöri... Vasta uusi lähetys poikittain jäljen päälle tuotti tulosta ja Hoppu löysi oikean jäljen. Janatreeniä lisää! Tästä eteenpäin jälki sujui melko kivasti, yksi keppi jäi kyllä metsään. Vauhtia oli ajoittain vähän liikaa ja tarkkuutta vähän liian vähän. Ehkä tähän vaikutti jäljen tuoreus? Kaikenkaikkiaan kelpotyötä alun jälkeen.

Nessan jälki oli noin 300m, 4 keppiä, 3 kulmaa ja noin 20m jana. Nessa lähti jäljelle hyvin ja suoraan, reagoi jälkeen heti, mutta etsi aikansa oikeaa suuntaa. Tarkisti takajälkeä vähän enemmän kuin liinan mitan, mutta kääntyi itse oikeaan suuntaan. Jäljesti tarkasti ja nosti kaikki kepit. Loistokasta jälki-Nessaa parhaimmillaan ;).

Illalla Nessa ja Hoppu pääsivät vielä agittelemaan Maijun radalle. Maiju oli tänään estynyt kouluttamaan, joten kirjallisten ohjeiden perusteella räpelsimme rataa. Olin tyytyväinen siihen, kuinka nopeasti sain toimimaan suurimman osan kohdita radalla Nessan kanssa. Puomin alastulo tökki. Mietin nyt sellaista, pitäisikö minun sanoa selvemmin ALAS -käsky aikalailla puomin lopussa. Jos auttaisi Nessaa hahmottamaan mitä vaadin. Mietintään. Olipa kiva treeni Nessan kanssa!

Nessan jälkeen Hoppu ehti vielä agittamaan reilu viisi minuuttia. Hoppu oli ihan super! Kuulolla ja vauhdikas. Siitä tulee vielä niin magee peli! Kunhan se(kin) saisi arvoisensa kartturin. Hoppis teki hienosti tiukat takaaleikkaukset, vaikeat keppikulmat ja persjätöt. Ihana agility-flow!

Rata näytti tältä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti