perjantai 11. huhtikuuta 2014

12.4.2014 Tottistelua ja fysiikan kohotusta

Tänään koirille tetiin vähän fysiikkatreeniä ja hiukkasen verran tottishommia.

Ennen aamulenkkiä tein taas pari tunnaria. Kapulat samassa kohdassa, käytössä hajustamattomia ja oma. Ensin Hoppu yksin, toi väärän. Pyysin Nessan, joka toi oman. Toinen samalla kuviolla. Kolmannella Hoppu toi itse oikean, joten lopetimme tähän. Tärkeintä oli huomata, että Hoppu pikkuhiljaa käsittää, että oma erotellaan muista HAISTELEMALLA! Pientä edistymistä siis havaittavissa.

Sain muuten eilen keskustellessani erään asiakkaan kanssa vähän erilaisia tunnarivinkkejä. Hän oli muun muassa tehnyt tunnareita, jossa "väärät" ovat erilaisia lasten leluja ja oma kapula piilotetaan lelujen joukkoon. Koiran ossamisen kehittyessä joukkoon myös vääriä. Tämän lisäksi hän oli käyttänyt tunnarissa esimerkiksi lasten paksuja tusseja väärinä. Muina treeneinä haistelun vahvistamista yhden piilotuksilla, oman kävyn etsimstä metsästä, namien ripottelua väärien tunnareiden riviin jne.

Tunnareiden jälkeen lähdin heittelemään palloa lähipellolle. Hoppu ja Nessa saivat juosta pitkin peltoja pallon perässä yllin kyllin.

Ennen töihin lähtöä ävin vielä pikaisesti Impivaaran hallien kentällä tekemässä Nessalle noudot ja vahvistamaan Hopulle esteitä. Nessan noudot sujuivat kivasti. Vauhtia voisi toki olla vieläkin enemän, mutta tyytyäinen saa olla. Pystyeste sujuu Hopulta jo tosi hyvin, mutta jyrkällä vinolla jää arjalle arpomaan. Ja yrittää raasu tehdä sitä 2 on 2 off kontaktia. Pikkuhiljaa. Noudoissa kiinnitettävä tosi paljon huomiota fiilikseen. Tasamaalla näkyy ehkä tunnarin vääntö, tuppaa tuomaan tällä hetkellä tosi rauhallisesti. Fiilis kattoon ja sopivasti toistoja.

Töistä kotiin tullessani satoi ja teki mieli vain lösähtää sohvalle telkkarin ääreen. Mutta päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja lähteä pyöräilemään koirien kanssa. Tekipä hyvää! Ihan mahtifiilis pyörälenkin jälkeen.

Viikonloppu onkin täynnä paimennusta: huomenna suntaamme Kausalaan ausieporukan kanssa ja sunnuntaina Somerolle Wirneen poppoolle. Hieno viikonloppu tulossa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti