perjantai 9. tammikuuta 2015

6.1.2014 Agiliitelyä

Pääsimme tänään agiliitelemään Agility Akatemialle Juhan koulutukseen taas molempien koirien kanssa, huippua! Tosin oli vähän viileä, kun ulkona paukkui noin 17 asteen pakkanen. Oli pakko ottaa muutama juoksuaskel lämmittelyksi jo ennen rataa.

Rata oli tällainen:


Ensimmäisenä vuorossa oli Hoppu. Alku putkeen asti sujui hyvin jo ekalla kerralla, josta olen melko ylpeä. Hyvä me! Putkella olin itse vähän myöhässä, joten kääntyi putken päästä väärään suuntaan. Tämä korjautui seuraavalla kerralla. Kaikkia vaiheita en muista, mutta pienten sähläilyjen ja korjauksien jälkeen saatiin tehtyä nättiä rataa. Hoppu oli tänään vähän hidas ja pari kertaa se jopa ohitti esteitä kun olin väärässä rytmissä. Hopun kontaktit ovat liian hitaat, niille on tehtävä jotakin. Hoppu on kovin kuuliainen aksaaja ja seraava tehtävä onkin tuoda lisää paloa ja raivoa tekemiseen. Pitää muistaa palkata paljon ja etenkin omien mokien hetkellä ylistää koiraa. Kyllä meistä vielä hyvä pari tulee.

Nessan tekemisestä ei sitä raivoa sitten puuttunutkaan. Meiltäkin onnistui alku putkelle saakka hyvin, mutta putken jälkeen saatoin unohtaa koiran. Eli jatkoin matkaa ja onnistuin ohjajaan ohi esteestä 6. Esteen 7 käännös oli meille haastava. Minun pitää yrittää muokata valssin paikka tämäntyyppisissä ohjauskohdissa, jotta en ole koiran linjalla. Pieniä kauneusvirheitä ja riman tiputuksia, mutta kaikenkaikkiaan saatiin hyviä onnistumisia. Nessa kanssa on niin ilo aksata, kun se menee minne ohjataan ja melkoisella vauhdilla.

Agin jälkeen kävimme Nooran ja Jippin kanssa lenkillä. Jippi on oppinut kunnioittamaan Nessaa ja Hopun kanssa niillä on kovin kivaa. Loistavaa lenkkiseuraa siis! Ja Jippi on mitä mahtavin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti