tiistai 13. tammikuuta 2015

12.1.2015 Geenitestituloksia, Nessan juoksut alkoivat ja Hopun tokoa

Päivän tärkeimmät uutiset ensin: Nessa aloitti juoksunsa! Elämme jännittäviä aikoja. Suunnitelmissa on siis Nessan kolmas ja viimeinen pentue, Wirneen Koot. Isänä tulee olemaan Itävaltalainen uros Let´s Talk About Dark Knight "Knight". Yhdistelmästä lisää lähiaikoina. Ja ehkä juoksujen alku vaatii pikkuhiljaa jo uuden blogin avaamista ;).

Nessa on ina ollut juoksujensa kanssa kovin tarkka, eikä tämä kerta ollut poikkeus. Se halusi selvästi odottaa geenitestituloksia ulkomailta, jotka saapuivat aikaisemmin tänään. Nessa ja Hoppu olivat molemmat CEA, DM ja prcd-PRA terveitä. Loistavaa!

Myös Ilon (Wirneen Ilopilleri) geenitestitulokset sapuivat, kun MyDogDNA testin tulokset saapuivat tänään aamulla. Ilon monimuotoisuus selvästi rodun keskitasoa parempi, terveysindeksi 114 (yli 100 on hyvä indeksi), HSF4 terve, CMR1 terve ja MDR1 terve. Mahtista! Taas on otettu askel lähemmäs tämän sijoitusnarttuni tulevia pentusia. Joita on siis suunnitteilla vasta noin 1,5 vuoden kuluttua ;).

Treenirintamalla on tänään ollut melko hiljaista, tosin ehdittiin piipahtamaan junnutokoryhmän treeneissä. Ihan aluksi juoksutin Hoppua pari kertaa ruutuun. Vauhti oli tosi hyvä! Pari kertaa ruudussa kosketusalusta, jonka jälkeen otin sen pois. Kulmassa vinottain oleva ruutu ei häirinnyt. Hallin toiseen ruutuun irtosi keskelle ilman kosketusalustaa, hyvä!

Ekana treeninä oli kaukojen, paikkamakuun ja kontaktin häiriötreenit. Kaukojen häiriötreenissä teimme kaukokäskyjä ringissä, koirat ringin keskiosassa katse ohjaajiin ringin ulkopuolella päin. Pipsa häiriköi ringin keskellä, koirien takana. Hoppu teki hienosti, ei ottanut häiriötä. Seisomiset vähän etupainotteisia, näistä pieni huomautus. Kontaktitreenissä Pipsan kapulat olivat melko suuri häiriö. Kontakti palasi pyydettäessä. Paikkamakuussa ei ongelma, vaikka maassa tassujen edessä oli lisähäiriönä kuivanapula. Olin tosin näkyvissä, en piilossa. Uskon, että jos olisin poistunut piiloon olisi nappula livahtanut parempiin suihin.

Omalla treenivuorollani tein Pipsan avustuksella ohjattua noutoa. Jatkoimme siitä mihin lauantaina pääsimme. Ohjatun kaikki kapulat vietiin, keskimmäinen taaemmas. Pipsa nostatti vähän oikealla kapulalla ja otin kontaktin tämän jälkeen. Vein merkille ja pyysin kontaktin itseeni ennen lähettämistä. Ekana tehtiin kaksi vasenta, jotka sujuivat hyvin, lähti laukalla. Palkkasin heti kun tarttui kapulaan. Vikana oikea puoli. Nyt lähti lähetyksestä vasemmalla, jolloin pyysin iloisesti pois. Uudestaan merkille ja nyt lähti oikealle kapulalle. Hyvä! Sain Pipsalta kehuja, että osasin huomauttaa Hoppua nätisti ja kannusti jatkamaan samaan malliin :). Kivat pikatreenit!

1 kommentti:

  1. "Taas on otettu askel lähemmäs tämän sijoitusnarttuni tulevia pentusia. Joita on siis suunnitteilla vasta noin 1,5 vuoden kuluttua ;)." Miten kutkuttavalta kuulostikaan tämä. <3 Mahtijuttu!

    Ja lisää Nepeläisiä, ihanaa! Hieno yhdistelmä! Innolla odotan, millaisia pupseja tulee. :-)

    VastaaPoista