torstai 26. huhtikuuta 2012

26.5 Tottista ja kotiaksailua

Aloitimme aamun koiruuksien kanssa reilun puolen tunnin pyörälenkillä. Nessa jaksoi lenkin hyvin ja Prliis juoksee pyörän vierellärauhaisaa tahtia kuin olisi aina pyöräillyt. Varsin mukava aamun aloitus ;).

Pyöräilyn jälkeen suuntasimme Röykän tottiskentälle. Nessalle vahvistettiin noutamista. Ensin tein pari hyppynoutoa madalletulla hypyllä. Sujui ihan hyvin, mutta intensiivisyyttä voisi olla enemmän. Hyppynoutojen jälkeen tein tasamaanoutoja. Pääasiassa jätin Nessan istumaan, toin kapulan väliimme ja pyysin tuomaan, palkka hyvästä vauhdista vaihtelevissa kohdissa. Tässä sama kuin hypyissä, laukkaa kyllä muttaei täysillä. Ehkä annamme tässä hieman anteeksi mammalle ;). Yksi vahvistettava asia on kapulaan kunnolla tarttuminen. Nessa ottaa kapulan suuhun,mutta saattaa ottaa sen niin heikosti että se lähes tipahtaa suusta liikkeellelähdössä. Vauhdikkaiden noutojen jkälkeen tein vastaavaa hyvin lyhyellä matkalla. Nyt kriteerinä kunnon ote ja korrekti eteentulo. Nämä ovat hitaita, mutta katsotaan jos yhdistelemällä pääsisimme tässäkin asiassa eteenpäin.

Prilla pääsi myös tottistelemaan. Tein Prillalle ensin pari noutoa tarkoituksena vaan palkata kun tulee lujaa minuun päin kapula suussaan. Ekoilla kerroilla heitin kapulan, Prilla juoksi kapulalle, otti suuhun ja lähti tuomaan lujaa minulle päin. Juuri kuten pitikin ;). Tämän jälkeen tein samaa kuin Nessalle: jätin Prillan istumaan, tiputin kapulan ja menin itse noin 20m päähän. Kun pyysin Prillaa tuomaan, se ampaisi lujaa luokseni ohi kapulan, tajusi virheensä, haki kapulan ja tuli lujaa luokse. Näitä toistettiin pari kertaa samalla lopputuloksella. Ehkä tämän treenin aika ei ole vielä... Teimme lelulla pieniä perusasentotreenejä ja yksittäisiä seuraamisaskelia. Näissä alkaa mielenkiinto rakoilla, ehkä namilla toimii näissä paremmin. Lopuksi teimme vielä jääviä leluavulla, istumista, maahanmenoa ja seisomista. Seisomisessa heitin lelun taakse, maahanmenossa avustin viemällä lelun alas etujalkojen väliin ja stumisessa nostamalla käden ylös lelun kanssa. Näitä tehtävä lisää, jotta apuja saa pikkuhiljaa vähentää

Tottiksen jälkeen lähdimme vielä metsälenkille,jonka yhteydessä tein jumppatelineillä alastulon vahvistamisia kontaktisuorituksia varten. Nessa tarjoaa alastuloa nopeasti ja varmasti, alastuloon keskittyen turhia minuun vilkuilematta. Näitä pitää nyt muistaa tehdä lähes koko mammaloman ajan, koska ne vahvistavat hyvin oikeaa asentoa ihan oikeita kontaktisuorituksia varten.

Prilla ei ole aikaisemmin tehnyt alastuloja näillä jumpatelineillä, joten ensimmäiset toistot menivät vähän ihmetellessä. Noin viiden toiston jälkeen Prilla alkoi jo tarjota itse telineelle kiipeämistä ja oikeaa asentoa. Hakee kuonolla hyvin alas, kohti palkkauskohtaa.

Työpäivän jälkeen lähdimme vielä vajaan tunnin iltalenkille Tervakoskella. Lenkin aikana tein sekä Nessalle että Prillalle paljon puiden ja tolppien kiertoja. Prillaa voi lähettää kiertämään jo melko kaukaa, myös vastapäivään ja jopa kolmen puun ympäri peräkkäin. Ja kun Prilla tietää mitä tekee, se tekee sen myös täysillä. Työnteon intensiteetti on kerrassaan upeaa katseltavaa.

Kiertämisten lisäksi vahvistin Nessalle alastuloa tien sivussa sijainneen vierärinkannen päällä. Nesmu teki alastulot vauhdikkaasti ja varmasti. Tein alastuloja myös Prillalle joka pienen jännityksen jälkeen viemärinkannen päälle kiivettyään tarjosi alastuloasentoa ihan itse!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti