sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

23.3.2014 Paimennusta Wirneen porukalla

Kuten on tullut aiemminkin mainittua, olen totaalisen koukuttunut paimennukseen. Ja kovaa tahtia koukuttamassa muita Wirnistijöitäkin ;). Tänään siis paimenneltiin Wirneen porukalla, mukana oli myös Paula sukulaistyttö Inarin kanssa. 


Meillä kaikilla taisi leuka hieman loksahtaa auki, kun Tuija ensimmäisenä kertoi päivän teeman olevan häkitys ja stopit. Hoppu, Jocke ja Pihka pääsivät jopa häkittämään, muut tekivät etäisyyttä, intoa ja stoppeja.

Hoppu aloitti kuljettelulla ja häkitti molemmilla kierroksilla kaksi kertaa. Häkitys sujui oikein hyvin, kerran lambit vähän levisivät portilla. Aluksi Hopulla oli taas haukahtelua ja etäisyyttä vähän turhan vähän. Ääni saatiin nopeasti hallintaan ja etäisyyttäkin löytyi. Tänään etäisyyden vaatimus oli kuljetuksissa vähän aiempaa suurepi, joten pietä epävarmuutta kakan syömisen muodossa oli havaittavissa.



Mietittäviä asioita jatkoon on tuo etäisyys, stoppien vahvistaminen ja suuntakäskyt. Mietittävää on myös, tehdäänkö tasapainopisteeseen aina pysäytys ennen tuomista minulla. Ihana nähdä, miten treenien myötä asioita saadaan eteenpäin. Huippu-Hoppis!

Tinttiä lampaat vähän mietityttivät viimeksi. Tänään Tintti oli aivan kuin eri koira! Itsevarmuutta oli tonneittain lisää. Ekalla kierroksella Tintti jo pyrähteli lampaiden perään, toisella kierroksella lähti upeasti laumaa kiertämään. Taisi Sarikin syttyä lampaille Tintin suoritusten myötä ;). Jocke teki tänään tosi rauhallisesti töitä ja piti hyvin etäisyyttä Marikan vaatimuksesta. Ja vaikka painetta välillä annettiin, Jocke jatkoi työskentelyä. Raiku oli alkuun oma intensiivinen itsensä, mutta laumaa kiertäessä alkoi etäisyys löytyä. Ja hienoja stoppeja sai Raikukin tehtyä. Pihka oli alkuun vähän ihmeissään ja purki tämän haukahteluun ja pieneen hyökkimiseen. Kun Marika sai nämä karsittua, teki Pihkakin kovin siivoa työtä. Ylpeä saan olla kaikista Wirnistelijöistä. Viettiä ja tahtoa paimennukseen löytyy oikein hienosti, kukaan ei yritä syödä lampaita ja hyvin ovat kaikki kuulolla. Hienot Wirnistelijät!


Hoppu-paimen oli illalla kotona hyvinkin rauhallinen rankan paimennusurakan jälkeen. Tässä todistusaineistoa. Sara oli litistyä Hopun alle ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti