keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

5.3 Treenailua, treenailua

Päivä aloitettiin jälleen pyöräilylenkillä. Noin puoli tuntia ravailua ja laukkailua koirille. Toinen pyörälenkki jo tälle viikolla, hyvä me!

Seuraavaksi oli vuorossa tokoilu, jota aloitin Hopun kanssa ja kotipihassa tunnarin kanssa. Maanantaina pääsin jo hyvä askeleen eteenpäin tunnarin kanssa, joten tänään olikin hyvä aloittaa vaikeuttamalla tehtävää liikaa ja saaden aikaan epäonnistuminen. Kuinka perinteistä. Mutta positiivista oli se, että en itse hermostunut tai syyttänyt koiraa, vaan palasin hattu kourassa helpompaan treeniin. Olen kasvanut kouluttajana, jee! Eli se liian vaikea oli oma tunnari näkyvissä muiden lähellä, silloin nenän käyttö unohtui täysin ja epävarmuutta tuli mukaan kuvioon. Korjaus oli näkyvillä hajuttomia ja piilossa/puolipiilossa oma. Näissä sain Hopulle onnistumisia.

Jatkoin tokoilua sirkuskentällä. Ensin Nessa pääsi tekemään tottishommia, seuraamista, jääviä, luoksetulon ja vikana eteenmenon. Seuraamisessa vilahtelee hyvää meininkiä, nyt vaan positiivisesti ja kehuen eteenpäin. Helppoja, lyhyitä ja superkivoja pätkiä. Jäävät menivät hyvin, luoksetulossa palkja hyvästä vauhdista. Eteenmeno lelun avulla oli oikein hyvä loppupalkka.

Hoppikselle tein seuraamista, ruutua, merkkiä, pari vauhtiluoksetuloa, kaukoja lähellä ja namiavulla sekä vielä pari tunnaria. Seuraamisesta ei ihmeempää, fiilis on hyvä mutta käännökset vaativat tarkkuutta. Ruutuun löysi heti, mutta paikka oli heti ruudun reunan takana. Kun en hyväksynyt tätä, lähti törkkimään merkkiä. Kun kielsin ja sanoin uudestaan ruutu, löytyi oikea paikka. Paikka lli tänään hiekasta muodostettu "neliö" ruudun keskellä, sillä unohdin maanantai-iltana kosketusalustan Röykän kentälle. Ruudun paikkaa pitää nyt muistaa vahvistaa kosketusalustalla. Muutaman ruudun jälkeen yhdistin ruututehtävään merkin ja kerran lähetin ruutuun valkojen välistä pujottelusta suoraan. Hyvin löytyi ruutu tuolloinkin ;-). Merkki toimi hyvin. Kaukoja pitää muistaa tehdä lisää ja olla tekniikan kanssa tarkkana. Liikkuminen on herkässä erenkin seiso-istu vaihdossa. Lisäksi Hoppu herkästi ennakoi vaihtoja ennen kuin käskytän. Pudempiä vaihtovälejä ja palkkausta asennossa pysymisestä kuurina niin eiköjän se siitä. Lopuksi tein tunnaria samoin kuin kotona: väärät hajuttomat näkyvissä, oikea hajustettu piilossa tai puolipiilossa. Toi aina oikean. Pätevä! Selvästi vaikein oli viimeinen, jossa omakin melkein näkyvissä. Hoppu yritti etsiä omaa enemmän piilosta. Toistoja, toistoja...

Tokoilusta siirryttiin lajiin numero 2 eli agilityyn. Hopulle vahvistin puomia, aata ja keppejä sekä tein ratatreeniä. Hopun kanssa on kyllä nautinto tehdä, se osaa esteet kivasti ja menee sinne, minne ohjaan. Nessa pääsi vähän tekemään rataa ja jatkamaan projektia puomi. Tarjosi hyvin oikeaa alastuloa jo kokonaisellakin puomilla, hyvä juttu! Nessan kanssa jatketaan agia vielä illalla.

Vaikka toko- ja agitreenien jälkeen väsyttikin, lähdin vielä koirien kanssa jäljelle. Nessan jälki noin 300m, 4 keppiä ja 4 kulmaa, vanheni vajaan puoli tuntia. Nessa oli jälleen superjäljestäjä: jana, kepit, jälki, kaikki toimi! Loisto-Nee! Hopun jälki oli noin 500m, 6 keppiä ja 3 kulmaa, vanheni noin 45 minuuttia. Lyhyeltä janalta jälki nousi tosi hyvin, kaikki kepit löytyivät ja jäljestystä oli ilo seurata. Hoppu jäljesti tarkasti ja itsevarmasti. Kulmatkin Hoppu teki tarkasti. Viidennen kepin jälkeen Hoppu hävitti jäljen, mutta etsi sen itsenäisesti uudestasn. Huippu-Hoppu! Tosi hienot jälkikoirat minulla ♥♥.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti