lauantai 13. lokakuuta 2012

7.10 Viestiä ja jäljestystä Ruotsissa

Sunnuntaina pääsimme treenaamaan viestiä Ruotsissa Prillan veljen Texasin omistajien Gina ja Gunnar Djerfin sekä Magnus ja Carina Stjernborgin kanssa, jotka  treenasivat oman kasvattinsa Jaggerin kanssa (Stjernborgens Jagger).

Teimme kaikille koirille saman treenin. Eka siirtymä noin 160m, siirtymä noin 90m. Ekaa väliä juoksutettiin kolme kertaa, sitten siirtymä ja takaisin. Eli kaikille se viisi matkaa. Kikkien treeni meni erittäin hyvin. Kaikki rauhoittuivat hyvin odottelujen aikana, lähtivät liikkeelle keskittyneesti ja lujaa ja juoksivat kaikki nopeasti. Siirtymä oli haastava, kaikki pyörivät hiukan etsien oikeaa paikkaa.

Treenaaminen porukassa oli tosella virkistävää. Ryhmätreenejä on tehty Nessalla liian vähän ja Prillalla ei lainkaan. Oli siis tosi kiva, että treeni meni hyvin. Lisää treeniäja kisoihin ensi kesänä!

Treenin jälkeen keskustelimme yleistä viestin treenaamisesta. Windedos leirillä viime kesänä olleen viestikouluttajan ideologiaan kuului se, että matkat pidetään lyhyinä ja harjoitukset riittävän helppoina. Vauhti pidetään aina mielessä, koiran ei pitäisui joutua juoksemaan kuntonsa rajoilla. Kun yhtä asiaa vaikeutetaan, vaikka siirtymän pituutta, muita helpotetaan esimerkiksi ensimmäistä matkaa. Ja vaikean treenin jälkeen tehdään helpompi treeni, ei aina vain vaikeuteta.

Matkalla kotiin teimme vielä pysähdyksen jälkimetsöään. Hoppu teki noin 200m purkkijäljen Evan tallaamana. Pientä haahuilua, mutta purkit ja jälki löytyivät. Purkeilla meni hyvin itsenäisesti maahan. Hyvä treeni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti