torstai 11. lokakuuta 2012

10.10 Raunioita ja agia

Raunioilla pääsivät tänään töihin molemmat.

Hopulle piilotettiin etukasaan kolme ukkoa, yksi kerrallaan. Tarkoitus oli hakea haju nenään ja lähettää sitten ukkoa etsimään. Suorapalkkaus. Ekan ukon Hoppu haistoi hyvin ja meni piilolle aika suoraan reippaan tarkentamisen jälkeen. Hyvin miekkonen tiesi mitä oli tekemässä vaikka taisikin olla toka kerta ikinä raunioilla. Tokan maalimiehen tarkennus oli haastavaa, Hoppu etsi koko etukasan ja kävi tarkastamassa ekan piilon. Etsi aktiivisesti koko ajan, vauhti kasoilla oli hirmuista. Kun otetaan huomioon kehitysvaihe ja koordinaatio, oli menoa suorastaan pelottavaa katsella. Ukko löytyi lopulta palkkien alta, Hoppu käytännössä hyppäsi maalimiehen päälle löydön tehtyään. Like father like son <3. Sori vaan treenikaverit. Kolmas ukko vaati vähän vähemmän töitä kuin toka. Hyvin teki töitä, aktiivisesti etsi ja hyppäsi taas suoraan piiloon löydön tehtyään. Hauska Ukko ja pätevä!

Nessalle palauttelutreeni, kaksi delkeää piiloa. Eka piilo tornin alakerrassa, toinen takakasan ekassa kaivossa. Nessa oli räjähtää liitoksistaan hommiin päästessään, sillä oli huippukivaa! Marikan haju kantautui hyvin Nessan nenään, mutta tarkentelua työsti jonkin verran. Otti rullan hyvin, ihan Marikan vierestä. Näytölle Nessa vei jostakin syystä tornin ekaan kerrokseen. Laitoin siis etsimään uudestaan. Tovin pohdittuaan otti taas rullan oikeasta paikasta ja vei näytöllekin oikein. Kaivo oli helppo, se läytyi hyvin. Rullan tuonti on nyt hätiköivää, Nessa irroittaa rullasta ennen lupaa. Ilmaisutreeniä siis tehtävä. Nessalle erittäin hyvä palautustreeni, kivaa oli!

Tänään me pääsimme ekaa kertaa syyskaudella kouluttajan silmien alle. Olemme talvikauden Sari Vähäniityn koutsauksessa. Sari oli tehnyt meille oikean juoksuradan. Kuuma tuli kipittäessä. Nessa irtosi radalla kivasti ja kuunteli ohjausta kiitettävästi. Putkijarrut toimivat hyvin kun muistin ne tehdä. Aan alastulolta teki kerran karkaamisen, muuten Aan alastulot olivat vauhdikjaita eikä Nessa karannut. Muita kontakteja ei ollutkaan. Omaan ohjaukseen täsmällisyyttä niin hyvä tulee!

Hoppu pääsi katselemaan muiden koirien treenejä ja ihmisiä sekä vähän tokoilemaan. Kaikkien ihmisten syliin olisi tehnyt mieli kiivetä ja kaikkia koiria mennä moikkaamaan. Kivasti keskittyi kuitenkin kontaktinottoon ja sivulletuloon kun pääsi hommiin. On se loistomies!

Treenien jälkeen kävimme vielä vähän pidemmällä lenkillä Nessan ja Hopun kanssa hallin huudeilla. Hyvin Hoppu ohitti koirat, ihmiset ja pyöräilijät. Maalaispoika <3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti