lauantai 13. lokakuuta 2012

11.10 Jäljestystä ja aksailua

Hoppu pääsi jäljestämään noin 300 askeleen keppijälkeä metsässä, jälki vanhentui noin 40 minuuttia. Laitoin tänään keppien alle purkin kannet. Hoppuhan on tehnyt aikaisemmin jälkeä vain siten, että jäljellä on esineen sijasta purkit. Purkeilla Hoppu on jo oppinut menemään maahan ja hyvin siirsi tämän toiminnon purkin kansiin. Eli upeat purkki+keppi -ilmaisut. Jälki meni muuten vähän niin ja näin, aikamoista kaahotusta ja melko korkealla nenällä. Itselle muistutukseksi huomioida paremmin missä Hopun jälki menee ja etenkin alussa pyrkiä rauhoittamaan menoa. Ja vähän aikaa voitaisiin taas tehdä namijälkeä.

Nessalla noin 400m jälki, 6 keppiä, 4 kulmaa, 20m jana, vanhentui 50 minuuttia. Keppeinä juuri risukasasta poimitut, vähän maatuneet kepit. Janalla eteni suoraan, reagoi heti jälkeen, mutta otti takajäljen eikä kääntynyt ennen liinan mittaa. Kepeistä Nessailmaisi ekan, kolmannen jakuudennen. Kepit olivat siis hyvin haatavat. Jäljellä pysyi hyvin ja teki tarkkaa työtä.

Keskusteltiin viikonloppuna Ruotsissa lenan ja Stigin kanssa siitä, miten juuri keppien laatu voi vaikuttaa niiden ilmaisuun. ruosissa on tänä kesänä otettu käyttöön luonnon kepit. He ovat hyvin selvästi huomanneet eron erilaisten keppien ilmaisutarkkuudessa: eri puulajit vaikuttavat, samoin keppien tuoreus. Juuri puusta katkottujen keppien löytäminen on erityisen vaikeaa. Tätä seurattava nyt. Nessalla nimittäin joillakin jäljillä vaikeuksia kepeillä, joillakin jäljillä kepit nousevat helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti