tiistai 9. lokakuuta 2012

6.10 Prillan MH Ruotsissa

Perjantai 5.10 vietettiin Evan, Prillan, Nessan ja Hopun kanssa laivassa. Nessahan on jo kokenut laivan kävijä, mutta nuorisoportaallakin reissu sujui hyvin mallikkaasti. Hopun mielestä kaikki oli ylihauskaa ja ylisiistiä. Hirmuisella nelivedolla tuo menee joka suuntaan.Pitäisi varmaan alkaa harjoitella hihnassa nätisti kulkemista...

Hoppu pääsi tekemään vähän tottista laivan aulassa, kun hyttien siivoaminen oli vielä kesken päästessämme laivaan. Teimme Hopun kanssa pääasiassa seuraamista, myös vähän luoksetulon loppuasentoa, istumista, paikallamakuuta ja kaukokäskyjä. Seuraaminen on hyvin innokasta ja kontakti pysyy kivasti. Tullessaan sivulle Hoppu hypähtää aikalailla, samoin helposti hypähtää kun otan askelia eteenpäin. Tuohon kiinnitettävä nyt jonkin verran huomiota ettei lopputulos ole lentävä Hoppu. Otin maksimissaan neljää aselta ja myös käännöksiä. käännöksessä oikealle poikittaa herkästi ja tulee turhan eteen, käännöksissä vasemmalle voisi takapään käyttö olla parempaa. Tämä aika kivalla alulla, jatketaan harjoituksia. Eteenistumista Hoppu tarjoaa hyvin,useimmiten kauniisti suorassa. Tehty jonkin  verran sibulta eteen ja edestä sivulle siirtymisiä. Kun tulee matkan päästä, saattaa herkästi asettua vähän vinoon. Suoran asennon vahvistamista siis jatkamme. Kaukokäskyjä teen namin kanssa, käsiavuilla, ihan läheltä. Hyvin pysyy niillä avuilla paikallaan. Toistoja lisää ja pikkuhiljaa vaikeuttamista. Istumisessa ja paikallamakuussa jo kivasti kestoa. Pääsen useammanmetrin päähän ja häiriössäkin pysyy yli puoli minuuttia paikallaan. Nyt pitäisi alkaa rakentaa jääviä.

Kaikenkaikkiaan Hopun kanssa on ihana puuhailla kun se on kaikesta aivan intona. Kontakti on kohdillaan ja sehän noppii uutta ihan hirmuisen nopeasti! Hoppu suhtautui tosi rennosti laivaan, autokanteen, kanteen sekä innolla ihmisiin, portaisiin...kaikkeen! Mahtityyppi <3.

Illalla pääsimme Lenan ja Stigin sekä kaikkien upeiden Windedos koirien luo. Olipa taas mahtavaa jutella ja kuulla kuulumisia sekä nähdä upeita koiruuksia!

Lauantaina kello herättikin jo klo 6, kun meidän piti suunnata klubille ja M-kuvaukseen. Vähän ois kyllä nukuttanu, hullua tämä koiraharrastus. MH-kuvaukseen pääsivät kaikki kolme Prillan veljeä, Xante, Marvin ja Texas sekä siskoksista Tyra ja Prilla. Kaikki pennut olivat aktiivisia, reippaita, sosiaalisia, äänivarmoja ja kovia leikkimään. Hyvältä siis näytti! Aivan ihania koiria!

Prillan MH numeroiden valossa:

1a KONTAKTI Tervehtiminen
4 Ottaa itse kontaktia tai vastaa siihen.

1b KONTAKTI Yhteistyö
4 Lähtee mukaan halukkaasti. Kiinnostuu testiohjaajasta.

1c KONTAKTI Käsittely
3 Hyväksyy käsittelyn.

2a LEIKKI Leikkihalukkuus
4 Aloittaa nopeasti, leikkii aktiivisesti.

2b LEIKKI Tarttuminen
3 Tarttuu viiveellä tai etuhampailla.

2c LEIKKI Vetoleikki
4 Tarttuu heti koko suulla, vetää vastaan kunnes testiohjaaja päästää otteensa.

3a TAKAA-AJO
4 Aloittaa kovalla vauhdilla, päämäärätietoisesti. Jarruttaa saaliilla.
4 Aloittaa kovalla vauhdilla, päämäärätietoisesti. Jarruttaa saaliilla.

3b TARTTUMINEN
3 Tarttuu epäröiden tai viiveellä.
3 Tarttuu epäröiden tai viiveellä.

4 AKTIVITEETTITASO
3 Tarkkailevainen ja pääasiassa rauhallinen. Yksittäisiä aktiviteettitason nousuja.

5a ETÄLEIKKI Kiinnostus
1 Ei kiinnostu avustajasta.

5b ETÄLEIKKI Puolustus/aggressio
1 Ei osoita uhkauselkeitä.

5c ETÄLEIKKI Uteliaisuus
1 Ei saavu avustajan luo.

5d ETÄLEIKKI Leikkihalukkuus
1 Ei osoita kiinnostusta.

5e ETÄLEIKKI Yhteistyö
1 Ei osoita kiinnostusta.

6a YLLÄTYS Pelko
3 Tekee väistöliikkeen kääntämättä katsettaan pois.

6b YLLÄTYS Puolustus/aggressio
1 Ei osoita uhkauselkeitä.

6c YLLÄTYS Uteliaisuus
3 Menee haalarin luo kun ohjaaja seisoo vieressä.

6d YLLÄTYS Jäljellejäävä pelko
3 Niiaus tai temponvaihto ensimmäisellä ohituskerralla, joka pienenee toisella ohituskerralla.

6e YLLÄTYS Jäljellejäävä kiinnostus
1 Ei osoita kiinnostusta.

7a ÄÄNIHERKKYYS Pelko
3 Tekee väistöliikkeen kääntämättä katsettaan pois.

7b ÄÄNIHERKKYYS Uteliaisuus
5 Menee räminälaitteen luo kun ohjaaja seisoo vieressä.

7c ÄÄNIHERKKYYS Jäljellejäävä pelko
2 Pieni niiaus tai temponvaihto jollakin ohituskerralla.

7d ÄÄNIHERKKYYS Jäljellejäävä kiinnostus
1 Ei osoita kiinnostusta.

8a AAVEET Puolustus/aggressio
1 Ei osoita uhkauselkeitä.

8b AAVEET Kontrolli
4 Kontrolloi aaveita. Lyhyitä taukoja.

8c AAVEET Pelko
2 Pysyttelee pääasiassa ohjaajan edessä tai sivulla. Pientä välimatkanottoa.

8d AAVEET Uteliaisuus
1 Menee aaveen luo kun ohjaaja on ottanut hupun pois.

8e AAVEET Kontaktinotto aavepukuiseen avustajaan
3 Vastaa avustajan tarjoamaan kontaktiin.

9a LEIKKI Leikkihalukkuus
4 Aloittaa nopeasti, leikkii aktiivisesti.

9b LEIKKI Tarttuminen
4 Tarttuu heti koko suulla.

10 AMPUMINEN
2 Kontrolloi nopeasti ja on sen jälkeen välinpitämätön.


Prilla leikki innokkaasti, ei reagoinut laukauksiin, osasi rauhoittua hyvin ja antoi Evan murehtia jännistä asioista metsässä. Prilla tukeutui Evaan esimerkiksi aaveissa, haalarilla ja rähimälaitteella ja meni tutkimaan niitä yhtä aikaa Evan kanssa. Yllättävää oli, etteivät mitkään yllätykset saaneet Prillaa haukkumaan. Ilmeisesti tässäkin luotti Evan hoitavan asiat. Videomateriaalia luvassa lähiaikoina.

Päivän mittaan Hoppu pääsi puuhaamaan tottista. Hyvin vastaavia juttuja kuin laivassa hyvin vastaaalla lopputuloksella. Märkään maahan perusasentoon istuminen tuotti vaikeuksia.

Nessan kansa tottistelimme myös pitkästä aikaa. Tein lyhyitä ja vähän pidempiä (max 50 askelta) seuraamispätkiä mahdollisimman korkealla fiiliksellä.Nessan treeni onnistui hyvin, se oli aivan täpinöissään seuraamisesta. Parin toiston jälkeen alkuun tahtoi tulla pientä keulimista eli edistämistä, johon puutuin pienellä jarrutuksella pannasta. Seuraamisen jälkeen teimme noutoja ja nekin sujuivat tosi kivasti! Taitaa "kotikonnuille" pääseminen tehd Nessalle hyvää. Ensimmäisellä toistolla heitin kapulan Nessa perusasennossa ja pyysin nourtamaan kun kapula paikallaan. Vauhti kapulalle hyvä, tarttuminen nopea ja lähti hyvää vauhtia tuomaan, palkka lelulla noin 7m ennen minua. Toinen nouto vauhdista, suoritus ja palkkaus jotakuinkin samat. Kolmannelle lähti myös lennosta, mutta vaadin loppuasennon. Lopussa pientä epävarmuutta. Neljäs kuten ensimmäinen. Kiva treeni kerrassaan! Pitäisköhän treenata useamminkin ;).

Illalla Nessa pääsi vielä esineruutuun. Ruutu täysikokoinen, neljä esinettä takaosassa ruutua. Lähti vauhdilla, löysi kaksi hyvin. Palkka lelulla ja bileet pystyyn kun löytää. Kolmannen ja neljännen kanssa joutui tosissaan tekemään töitä, Stig kävi ruudussa nostattamassa. Pari muistutusta kotiinviemisiksi. Ensinnäkin: treenaa esineruutua! Siellä on paljon pisteitä. Toiseksi: treenaa takaesineitä! Kolmanneksi: opeta koira etenemään suoraan ruudussa! Neljänneksi: pidä motivaatiosta huolta! Mikäli koira väsyy vähänkin, lisää apuja, nostata koiraa. Hyvä vinkki suorien pistojen vahvistamiseen on tehdä ristinmuotoinen treeni, jonka jokaiseen sakaraan viedään koiran nähden esine.


Huippupäivä, huippukoiruuksia ja huipputreenejä! Tykkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti