perjantai 3. lokakuuta 2014

1.10.2014 Yökyläilijä, jäljestystä, hakua ja agia

Anun pentu Cäry (Snowtime's Arryo) tuli meille pariksi yöksi yökylään. Aivan mahtava pentu! Mukana reippaasti kaikessa, ahne ja iloinen. Mutta onhan pennut karseita ;-). Voi sitä yöllistä huutoa ja koko päivän kestävää puuhastelua. Töissä pentukuume on jo meinannut yllättää, mutta kuume kaikkosi kummasti kun pentu tuli kylään.

Cäry, Hoppu ja Nessa pääsivät kaikki jäljestämään. Cärylle pihalla noin 50 askeleen namijälki. Pentu oli aivan ilmiömäinen! Tarkkaa nuuskuttelua alusta loppuun. Ja kun pari kertaa siirtelin lopussa ollutta keppiä, otti Cäry sitä jopa suuhun asti. Mahtista! Nessalle hyvä jälki, tarkkaa työtä ja kaikki kepit nousivat. Jälki ehkä noin 400m, jana lyhyt 15m ja kulmia kolme. Vanheni noin tunnin. Hoppu teki huonoimman jälkensä aikoihin. Nosti itsenäisesti yhden (!) kepin kuudesta. Jäljestys epävarmaa. Hopun jälki oli vähän Nessan jälkeä pidempi, muuten samat speksit. Jos haetaan jotakin hyvää, niin nosti jäljen janalta tosi hyvin, vaikka se lähti oikealle. Hoppu on tupannut lähtemään janalta herkästi vasemmalle, vaikka se olisikin takajälki. Ja keppien virheeseen olen ehkä keksinyt syyn: Hopun mielestä jäljeltä nostetaan vain tuoreet, juuri katkaistut kepit. Takaisin sorvin ääreen siis ja opettamaan että muutkin ihmisen hajuiset kepit on tarkoitus nostaa.

Hopun hakutreeni oli sentään onnistunut. Neljä ukkoa, ekoilta suorapalkat ja tokilta kiintorulla. Teki hommia hyvällä fiiliksellä ja ilmaisut toimivat. Cärykin kävi syömässä lihistä maalimiehiltä.

Nessan agitreeneissä puristettiin ohjaajista kaikki irti. Numerot 17-30 mentiin suoraa hallin päästä päähän. Treenissä taas meidän perusvirhe, laajat kaarrokset. Muuten ihan ok treeni. Nessalla oli intoa ja lennokkuutta vielä tavallistakin enemmän agitauon vuoksi. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että toistoista ja väsymisestä huolimatta sain ohjattua huolellisesti. Yksittäisiä rimoja tuli alas ja keppien sisäänmenossa tuli kaksi virhettä. Hyvä treeni kaikenkaikkiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti