lauantai 3. toukokuuta 2014

3.5.2014 Tokoa ja jälkeä

Aamulla tokosteltiin ja tottisteltiin Röykän kentällä. Hyrrä pääsi ihan vain leikkimään.  Nessalle aktiivinen ja korkeavireinen lyhyt tottissetti. Hopulle hyppyä, kaukokäskyjä, seuraamista ja noutoa.

Hyrrä teki aamulla 50 askelen namijäljen sivupihallamme. Pidin remmin ihan lyhyenä enkä päästänyt eteenpäin ilman että söi kaikki namit. Hyrrä etsi nameja tehokkaasti, kävi vain vähän jäljeltä sivussa ja yritti pyörähtää taaksepäin vain alussa. Lopussa keppi, jossa syöttelin maahan. Oikein hyvältä näyttää!

Myöhemmin päivällä metsässä testasin, miten Hyrrä reagoi tuoreeseen jälkeen ilman nameja ja laitoin jäljelle neljä isoa keppiä. Hyrrä lähti seuraamaan jälkeä, melko ilmavalla nenällä toki ymmärrettävästi. Ekaan keppiin ei reagoinut, toisella autoin pysähtymään ja palkkasin maahan. Kolmannen nosti itse suuhunsa, jee! Neljännellä autoin kuten kakkosella. Typyssä on selvästi potentiaalia myös jälkikoiraksi :-).

Nessa teki tänään motivaation nostattamiseksi kuuden kepin keppijäljen, joka meni janaa lukuunottamatta oikein hyvin. Jana oli vain noin 5m, josta Nessa huitaisi ohi. Löysi jäljen kun lähetin toisesta suunnasta uudestaan.

Hopulle noin 600m jälki, jossa 5 kulmaa ja 6 keppiä. Vanheni tunnin. Jana noin 20m, polun pohjaa pitkin. Janalla eteni ensin 5m ja jäi haistelemaan. Uudesta lähetyksestä eteni hyvin ja nosti oikean jäljen hienosti. Tämä jälki meni kuten edelliset: hyvää jäljestystä, mutta ne kepit... Vain 3/6. Nyt pari tehokeinoa: pelkkiä keppijälkiä ja jälkiä joissa keppi vain lopussa. Josko noilla saataisiin homma toimimaan. Kulmat Hoppu teki hyvin, samoin kaksi suuren polun ylitystä. Jospa ensi viikolla pidettäisiin vähän jälitaukoa, korkeintaan pari helppoa keppijälkeä.

Kelit ovat olleet vähintäänkin mielenkiintoisia. Kun sain jäljet tallattua, päätin käyttää koirat uimassa. Matkalla uimaan alkoi taivaanranta harmahtua. Mutta kun koirat on päätetty käyttää uimassa, nehän käytetään uimassa ;). Kun olimme pääseet rantaan, alkoi taivaalta ripsiä vettä. Pikainen uimareissu ja takaisin autolle päin. Matkalla autolle alkoi sataa lunta/räntää/rakeita, jotakin valkoista enivei. Eikä sitä satanutkaan ihan vähän, koko metsä oli valkoisenaan pienen hetken. Mitääh? 

Ilta jatkui vähän tavallisuudesta poikkeavin menoin, Maken bändillä oli keikka läheisessä nuorisoseuran talossa. Koska ilta olisi muuten tullut koirille tosi pitkäksi, pääsivät ne mukaan autoon. Akustisen keikan jälkeen käytin koirat juoksemassa viereisellä pellolla ja ne pääsivät myös nauttimaan keikkayleisön rapsutuksista pihalla. Nessalle löytyi myös useita innokkaita pallon heittäjiä, joten se pääi nauttiman täysillä. Pallo ja rapsutuksia - täydellistä! Hyrrän kanssa pyörähdimme keikkapaikassakin ennen sähköisen keikan alkua. Pimeä sali ja suuri määrä vieraita ihmisiä oli Hyrrän mielestä ihan jees. Reipas pieni!

Päivän lopuksi oli vielä vuorossa noin kolme kilometrin kävelymatka kotiin, en nimittäin ollut ehkä ihan ajokunnossa ;). Päivän jälkeen kasassa oli väsynyt Laura ja kolme väsynyttä koiruutta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti