torstai 16. tammikuuta 2014

Keskiviikko = vapaapäivä = treenipäivä

Tiistaina vietettiin vapaapäivää löysäillen, koiruuksien piti tyytyä pelkkään lenkkeilyyn. Välillä hyvä niinkin.

Keskiviikkona oli normaaliin tapaan arkivapaa ja käytin sen normaaliin tapaan - koirien kanssa pitkin metsiä ja treenejä porhaltaen.

Aamupäivästä lähdin koirien kanssa lähipellon kautta metsälenkille. Pellolla Hoppu ja Nessa saivat juosta cuz pallojen perässä ja ne olivat aivan onnessaan! Onnessani olin minäkin - niin kaunis keli! Vaikka pakkasta oli yli 10 astetta, minulle tuli jopa kuuma vaatekerrosteni alla. Olin selvästi pakkatunut naparetkeä varten. Reissusta tuli jopa otettua reilusti kuvia, mutta ne ovat vielä purkamatta. Ehkä sitten joskus...


Tähän hätään pari puhelinräpsyä.



Päivän ensimmäinen treeni oli viestittelyä Marikan ja Jocken kanssa. Suunnitelma oli 300m juoksutusta ilman polkuapua. Muutimme suunnitelman lennossa, kun treenipaikassa olikin hyvä, rauhallinen hiekkatie, jota koirien oli hyvä juosta. Treeninä oli 500m pitkin selvää tietä juoksu, kolme juoksupätkää, minisiirtymät. Hoppu juoksi ensin, Nessa toisena ja Jocke kolmantena. Eka matka sujui Hopulta ja nessalta hyvin. Jocke yritti päästä helpommalla, juoksi noin 50m ja jäi seisomaan. Marika ei päästänyt Jockea luokseen vaan kannust juoksemaan, jolloin Jocke juoksi matkan hienosti minulle asti. Toiselle matkalle Hoppu lähti vähän tavallista rauhallisemmin. Se kyllä laukkasi eikä pysähtynyt ja katsahtanut minuun päin, mutta tavallinen into ja raivo oli kateissa. Jocke ja Nessa juoksivat hyvin. Vikalla Hoppu-pikkumies meni jumiin. Se unohti mitä oli tekemässä. Etäisyys oli ehkä liikaa. Lopulta Marika tuli noin 200m lähemmäs ja minä kutsuin, jolloin lopulta juoksi. Nessa hyvin ja Jocke erittäin hyvin! Seuraava treeni selvästi helpompi, motivaaion ja itsevarmuuden nostatustreeni. Vaikka ihan lyhyt matka, mutta monta taipaletta.

Seuraava treeni oli raunioilla, mutta sitä ennen käytiin vähän lämmittelemässä ja herkuttelemassa Marikan kanssa huoltsikalla. Kiitos Marika! Raunioilla Hoppu pääsi tositoimiin: 6 ukkoa lähes näkyvissä, teemana kiintorulla. Suunnitelma oli 4 ekaa kiintorullalla, 2 vikaa irtorullalla. Muttamutta... Lopulta kaikki 6 kiintorullalla, sillä jouduin pari kertaa pyytämään rullan pois Hopun suusta. Jos etsi jonkin aikaa tyhjää, otti rullan suhun jo hajusta. Nyt tein niin, että ekan annoin mennä, kun otti kuitenkin lähellä maalimiestä.  Muihin puutui tiukalla "kiitos" käskyllä. Tässä treenissä kehuin itse, kun otti rullan maalimiehellä, tästä päästävä pian eroon. Minun pitää olla täsmällisempi rullan vastaanotossa ja näytölle lähettämisessä, tuppaa meneään sähläämiseksi. Ja tuota rullaa pitää pohtia. Hoppu teki töitä mielellään, nenä toimi ja rullankin osasi nostaa itse, tästä on hyvä jatkaa!

Illalla Nessa pääsi vielä aksailemaan ja molemmat koirat lenkkeilemään. Siitä ehkä lisää myöhemmin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti