tiistai 25. kesäkuuta 2013

22.6 Agia Hopun kanssa

Juhannuspäivän kunniaksi lähdimme heti aamusta agittelemaan Hopun kanssa. Teimme Teemun suunnittelemaa perustreenirataa, jonka fokus oli linjaavat ja kääntävät ohjaukset. Rata oli tyyppiä symmetrinen ympyrärata.

Ensimmäinen treeni oli hyppy-putki-hyppy-putki-hyppy-putki-hyppy-putki jne. Hyvin perusrata, jonka teki vaikeaksi se, etteivät hypyt olleet putkien kanssa suorassa linjassa. Jotta koira ottaa hypyn, piti tehdä hypyille linjaavia ohjauksia, kuten persjättä tai takana puolen vaihtaminen ts. suora takaaleikkaus.Hoppu irtosi hyvin ekaan putkeen, tuli hyvin mukaab putken jälkeen linjaamaani hyppyyn ja sujahti putkeen. Olin itse vähän myöhässä persjätöstä, joten siihen tyssäsi. Seuraavalla persjättö onnistui, samoin sen jälkeinen aita, putki, aita ja putki. Rytmitin putkella väärin, jolloin takana puolen vaihtaminen ei onnistunut. Seuraavalla sain kaksi ekaa linjaustaonnistumaan persjätöillä ja jopa takana puolenvaihto kolmannella linjauksella onnistui. Hopulla oli koko treenin ajan hyvä fokus eteenpäin ja vauhti ehdottomasti kohdillaan. Hyvä Hoppis!

Seuraava treeni oli meille selvästi vaikeampi, se oli hyppy-putki-hyppy-hyppy-putki-hyppy jne. Putkien jälkeisellä hypyllä piti tehdä kunnon käännös, kun edessä ansaeste. Tämän jälkeen koiran piti ohjautua hyvin liikkeen mukana seuraavalle hypylle ja putkeen. Tässä tuli kunnon sähläystä, mutta lopulta myös onnistumisia. Kun keskityin kunnolla peruskäännöksen rytmitykseen, hidastamiseen ja uuteen liikkeen suuntaan, kaikki pelitti. Perusjuttuja vahvistettava ahkerasti. Vauhti näissä kääntöradoissa kärsii selvästi.

Ihan vikana tein pari kertaa a-estettä. Palkkaamalla maahan Hopun fokus on saatu hyvin alastulolle. Suorittaminen varmaa ja vauhti ok. Nyt a-estettä voisi pikkuhiljaa treenata myös radan osana.

Treenien jälkeen lenkkeilyä Tuulin, Raikun ja koirien kanssa. Juniorit olivat ilmeisesti melko väsyneitä treeneistä, kun eivät juuri jaksaneet keskenään riehua.

Loppupäivä menikin pihalla puuhaillessa, koirat mukana tietenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti