maanantai 24. kesäkuuta 2013

24.6 Jälkeä ja tokoilua

Suuntasin illalla Nessan ja Hopun kanssa uimaan ja jäljestelemään. Uiminen on kyllä niin parhautta kesken kuuman kesäpäivän.

Nessan jälki 400m, jana 30m, 3 kulmaa, 6 keppiä, vanhentui noin tunnin. Nessa tarkisti pari askelta oikeaa jälkeä, mutta kääntyi takajäljelle. Ajoi takajälkeä polulle saakka ja ihmetteli hetken ennen kun kääntyi takaisin oikealle jäljelle. Jäin itse odottamaan janalle. Nessa ajoi jäljen totutun varmasti ja tarkasti toiseksi viimeiselle kepille asti, nosti kaikki kepitkin siihen saakka. Tokavika keppi jäi metsään, eikä Nessa siihen tuntunut reagoivan. Tämän jälkeen Nessa meni kuitenkin vähän epävarmaksi, tutki jälkeä tavallista tarkemmin useista kohdista kuin keppiä etsien. Olisiko ymmärtänyt tehneensä virheen kepin ylittäessään. Vika keppi nousi hyvin. Pätevä jälki-mamsku!

Hopun jälki 250m, 15m jana, tiukka mutla + kulma, 6 keppiä, vanhentui noin tunnin. Hoppu oli aivan innoissaan jäljestämisestä. Nenä toimi ja matka jäljelle oli melkoista sinkoilua. Vaadin pienen rauhoittumisen ennen lähetystä janalle. Janalle lähti varmasti, ei sinkoillut turhia vaan keskittyi kivasti. Jana löytyi ja Hoppu lähti oikeaan suuntaan. Hieno Hoppu! Jäljestyi sujui kivasti ja melko rauhallisesti, viisi keppiä kuudesta nousi. Neljäs keppi jäi metsään, mutta Hoppu kyllä reagoi siihen. Minun pitää muistaa vaatia kepin tarkennus loppuun asti kun huomaan, että Hoppu lähtee etsimään keppiä. Hyvä jälki kaikenkaikkiaan! Nyt vaan lisää jäljestystä ja kulmia.

Illalla pääsimme pitkästä aikaa TOKOilemaan Hopun kanssa ihan ohjatuissa treeneissä. Meitä koulutettavia oli paikalla vain kaksi, joten valtavaa häiriötreeniä emme saaneet aikaan. Ensin teimme ohjatusti seuraamisen käännöksiä. Eka pätkä oli pari askelta, käännös oikealle, pari askelta. Hopun seuraaminen ei ollut kohdillaan, turhan vilkuilevaa ja jätättävää. Käännös itsessään hyvä. Tein saman uudestaan, jolloin koko pätkä hyvä. Seuraavaksi näytin täyskäännöksen. Sama juttu, käännös hyvä, mutta seuraamiseen en ollut tyytyväinen. Ja vielä vasemmalle käännös, sama juttu. Virpi pyysi vielä, että näytän käännöset paikallaan. Nehän toimivat. Ongelmana juuri tuo eteenpäin seuraaminen. Tein Hipun kanssa seuraamista imutustyylillä Suskin ohjeiden mukaan. Teimme suoria ja kaarroksia. Hopulla on hyvä meininki tuossa imutusseuraamisessa, tätä lisää! Kaarroksissa Hoppu meni vähäb epävarmaksi eli niitä vahvistettava paljon. Kaarrokset ja temponvaihdot kuntoon ja sen jälkeen hiljalleen käden häivyttämistä. Teimme itseksemme noutoa. Ensin tipautin kapulan maahan ja pyysin Hoppua noutamaan. Heti kun tarttui kapulaan, hihkuin ja palkkasin lelulla heti kun tuli kapulan kanssa luokseni. Näissä saatiin kivaa meininkiä kapulan tuomiseen, tosin vauhtia saisi olla vieöäkin enemmän. Tästä lähdetään rakentamaan. Toisena noutotreeninä loppuasentoa lihapullan kanssa. Hoppu istumassa 2-5m päässä, josta lihapullaa apuna käyttäen eteeni. Kapulan irroituksen jälkeen palkja ylöspäin ja minä samalla askel taaksepäin. Lihisavulla hyvä meininki ja loppuasento, ilman vahvaa apua jäi vähän liian kauas minusta. Silloin tarjoaa helposti myös vinotusta vasemmalle. Noudon jälkeen tein hyppyä. Apuna kosketusalusta. Irtosi kosketusalustalle hyvin, teki hypyn joka kerta. Tässäkin saisi olla enemmän draivia. Teemme lelulla ja rakennamme varmuutta, ehkä se siitä. Yritin tehdä pari hyppyä lennosta. Selvästi tämä ei sovi Hopulle yhtä hyvin. Se suorittaa paremmin, kun tietää tarkasti mitä on tekemässä. Hyppy toiseen suuntaan onnistui myös ilman apuna olevaa alustaa. Palkkaus lelulla heti kun on pysähtynyt seisomaan. Paikallamakuu 2min, olin hallin ulkopuolella. Meni hyvin maahan, makasi hyvin, nousi ylös ekalla kerralla pienen vartaloavun kanssa. Toisena ohjattuna liikkenä mietiskelimme kaukokäskyjä ja niistä seiso-maahan sekä istu-seiso vaihtoja. Seiso-maahan toimi hyvin kun olin ihan vieressä ja annoin pienen niiasavun maahanmenoon. Liikeradat alkavat löytyä, jee! Tätä jumppaa lähellä, takapalkalla ja apuja vähentäen. Istu-seiso oli vähän hankalampi. Nousee seisomaan turhan etupainoisesti, jolloin istuminen vaikeaa tehdä taaksepäin. Istu-seiso vaihtoja tein takapalkalla siten että vapautin heti nousemisesta, tarkoituksena opettaa seisomisen painopistettä taaksepäin. Toimi hyvin. Istu-seiso -jumppaa sivusta kuivanampan kanssa, tämä pelitti hyvin. Lisää treeniä vain. Kivat treenit ja pätevä toko-Hoppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti