maanantai 25. maaliskuuta 2013

9.1 Hakua ja agia

Hakutreeneissä oli vuorossa taajamaetsintä koulun pihassa. Treeniaikaan oli melko tuuletonta, hämärää, pakkasta muutama aste ja rauhallista. Yksittäisiä ihmisiä koulun pihassa pörräsi oman porukkamme lisäksi.

Nessa treenasi omista koiristani ensimmäisenä. Tämä oli Nessan toinen treeni taajamaetsintää. Liina vähän työskentelyä, etenkin alussa tyhjää etsiessä. Kun Nepe löysi hajun, ei paljon liinaa ihmetelty. Eka ukko löytyi kiipeilytelineen päältä. Sen Nessa löysi ja ihmaisi hyvin. Seuraavien ukkojen kanssa oli Marisa tehnyt pieniä käytännön piloja: kaksi ukkoa pienen sisäpihan luona, toinen aidan ulkopuolella ja toinen koulun oven kulmassa. Ensin Nessa ilmaisi sisäpihan aidan kulmassa ja meni selvästi myös näytölle. No, ei ukkoa siinä. Sen jälkeen menin sisäpihalle ja näin kulmassa olevan ukon. Oletin toki, että aidan kulman ilmaisu oli tämä ukko. No, mikä on se kultainen sääntö LUOTA KOIRAASI!!! Nessa jäi pyörimään aidan luo ja yritin saada sitä pois. Se ilmaisi aidan eri kohdasta, jolloin oletin sen tekevän valeilmaisua. Luota koiraasi! -sanoi Marisa. Ok, siellä siis oli ukko. Ei muuta kun näytölle ja sen jälkeen nostettiin koulun kulmasta se vika ukko. Koskahan sitä oppii luottamaan koiraansa? Se nyt kuitenkin on tosi pätevä :-) :-).

Nessan jälkeen pääsi Hoppu hommiin. Sille tehtiin rullatreeniä, nyt ekaa kertaa niin että joutuu etsimäänkin. Lisäksi maalimiehet kyykyssä tai muissa asennoissa, ei seisomassa. Hoppu teki aivan loistavan treenin. Se etsi hyvin lähetettyäni, mutta muisti silti ilmaisun irtorullalla. Ja hirmuisesta innosta huolimatta se keskittyy ja tekee työnsä. Nyt vaan hiljalleen vaikeutetaan hommia!

Agissa meillä oli itsenäisesti tehtävänä Soile Lahden sopivan haastava rata. Alussa hyppy ja suora putki, jonka jälkeen hyppy väärinpäin ja hyppy takaa. Jätin alkuun, jotta olin ajoissa persjätöllä hypyn edessä. Hypylle takaaleikkaus ja työntö taakse, josta valssi seuraavalle esteelle. Alkusuora onnistui hyvin, mutta enemmän asennetta ja tarkkuutta oli vaadittu 4, 5 ja 6 esteiden suorittamiseen, osa mentiin nimittäin väärään suuntaan. Seuraavalla toimi. Radalla oli monia kohtia, joita ei saatu kasaan heti, mutta saatiin lopulta tehtyä. Keppien sisäänmenokulmat olivat paikka paikoin ikäviä, mutta ne handlattiin heti kuin vettä vaan. Petevä Nepe-otus. Kiva oli rata ja Nessa hyvin kuulolla. Kivat treenit!

Nessan jälkeen Hoppu pääsi tekemään radanpätkiä. Kepit olivat samassa paikassa lyhennettynä ja verkoilla, jotta sain aloitettua keppien sisäänmenotreenit radalla. Tosi hyvin miekkonen teki lyhyttä ratatreeniä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti