maanantai 25. maaliskuuta 2013

20.3 Hakua ja agia

Pääsimme hakuilemaan jo toista viikkoa peräkkäin, huippua! Treenasimme Martinlaaksossa koulun takapihalla lumikinoksissa.

Hoppu treenasi ekaa kertaa uusien rullien kanssa. Ostin Hopulle ihanat Berran oranssit rullat, jotka toimivat tulevaisuudessa ruotsalaismalisena rullana, jos nyt päätän vaihtaa norskin ruotsalaiseen. Hoppu teki uusien rullien vuoksi ihan ilmaisutreeniä. Eka näkyvissä, toka melkein näkyvissä ja kolmas piilossa. Hopulla oli vähän turhan hoppu alussa, eikä se malttanut tuoda rullia ihan sivulle asti. Tai ainakaan ihan odottaa irroituslupaa. Pari onnistunutta tuontia saatiin joka pisteestä aikaan. On aivan mahtavaa nähdä, kuinka paljon hoppu rakastaa hakuhommia! Siitä tulee vielä superpätevä ;).

Nessa pääsi myös hakuilemaan. Tarkoituksena oli tehdä Nessalle mahdollisimman selkeä treeni. Nessalla on viime aikoina tehty treenimäärään nähden turhan kikkailevia treenejä ja siitä on tullut vähän epävarma. Epävarmuus näkyy kaukoilmaisuina, Nessa siis ottaa rulan pelkästä hajusta eikä työstä maalimiehen tarkennusta loppuun saakka. Uskon, että ongelmasta päästään, kun selkeitä treenejä saadaan alle riittävästi. Muta ongelmahan tämä on ja se täytyy ratkaista.

Agissa pääsimme jälleen työstämään Soilen rataa. Radala oli 34 estettä ja riittävästi haastetta ;). Alku eli aita, kepit (aidan leieröinti), aita ja A (putken suu häiriönä), sujui hyvin. Sen jälkeen meillä oli vaikeaa. Hyppy syötti seuraavan hypyn taakse, kolmannen hypyn käännös levisi, hypylle lähetys toimi, mutta hypyltä Aan alla olevaan putkeen ohjaaminen oli vaikeaa. Putkesta sain aidan kierron onnistumaan, mutta hyppy ja kepeille kahden ansahypyn taakse tuotti suuria vaikeuksia. Tässä olisi ehkä pitänyt hyödyntää eilen putkijarrusta opittua asiaa, lähettää pituudella ja siellä kääntämisen sijasta juosta hypyn taakse ohjaamaan kepeille. Parhaan onnistumisen sain, kun otin pituuden jälkeen haltuun, vedin pois ansahypyltä ja lähetin sen jälkeen ajoissa kepeille. Keppien jälkeen saimme hyvää pätkää, muistaakseni radan loppuun saakka. Ei vaan itseasiassa viittä vaille radan loppuun, vikan esteen unohdin ohjata ja koira livahti putkeen Aan sijaan. Suora putki-rengas-aita-pituus kohta sujui hyvin valssilla eräistä epäilyksistä huolimatta ;).

Hoppu teki radanpätkiä.
- Rengas-hyppy ja valssi-pussi
Hopun oli vaikea hakeutua renkaaseen oikein. Minun piti asettua keskiosaan vastaanottamaan. Tätä treenattava lisää. Hakeutui ensin valssissa selkäni taakse, sillä fokusoi lelulle pussin takana niin vahvasti. Jouduin ottamaan kunnolla haltuun eteeni, jotta ei hakeutunut väärälle puolelle. Ihana vauhti pussiin!
- Putki-aita ja päällejuoksu-aita
Tämä onnistui heti. Jee!
- Aita-aita-aita
Keskimmäinen aita päällejuoksuna takaa ja pakkovalssilla. Jätin lelun kolmennen hypyn taakse, joten Hoppu yritti rynniä suoraan sinne. Kuunteli kuitenkin. Vauhti hyvä lelulle.
- Aita-aita-aita-putki
Se Nessan kanssa tosi vaikea pätkä aan jälkeen. Niisto kolmoselle, lähetys neloselle ja liike putkeen. Toimi hyvin! Vähän alkoi väsymys painaa ja vauhti hidastua.
Ihana Hoppis, aksa alkaa sujua ja vauhti olla paremmin kohdallaan. Kiva juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti