maanantai 25. maaliskuuta 2013

19.3 Tokoa ja agia

Päivällä lähdin Hopun ja Nessan kanssa tokoilemaan ja aksailemaan ATD halliin.

Nessan kanssa oli tarkoitus tehdä kivoja noutoja vieraalla kapulalla. Nouto kun ei kuulu Nessan lempipuhiin. Etenkin vieraan kapulan nostaminen käy välillä HITAASTI. Ja välillä minulla palaa vähän käämit tämän kanssa. Ja sehän tunnetusti nopeuttaa...not. Agenda toimi äärimmäisen hyvin! Palkkasin kaikista kapulan nostoista heti jessillä ja lihapullalla ja johan alkoi kapulan nostaminen nopeutua! Noutoja palkkailin heti nostamisesta ja loppuasennosta. Etenkin loppuasento pitää nyt tehdä Nessala hyvin palkitsevaksi, jotta Nessa hakeutuisi siihen niin nopeasti kuin mahdollista. Teimme noutojen jälkeen vielä seuraamsta. Se oli kovin innokasta ja vauhdikasta. Loistavaa!

Nessan aksapätkässä keskityin ainoastaan kontakteihin, pääasiassa puomin alastuloon. Tein pelkkiä alastuloja sivulta putkeen vapautellen ja uudestaan alastulolle, koko puomia vapauttaen heti ja vähän pysymistä vaatien ja ihan pelkkää alastuloa palloa edellä vierittäen. Nessa teki puomia vauhdilla ja hakeutui hyvin 2 on 2 off asentoon. Hyvähyvä!

Hoppu jatkoi eilisen puuhia, keskityimme taas pääasiassa seuraamiseen. Tänään sujui paremmin kuin eilen. Hoppu teki innokkaammin ja teknisesti paremmin. Teimme myös jääviä, jotka sujuivat kivasti.

Agissa teimme ainakin alastuloja, muuta en muistakaan.

Kun olimme tehneet omatoimitreenimme ja päivälenkkimme, suuntasimme kohti Niinun agitreenejä.

Hoppu pääsi aksailemaan ensin. Teimme ensin pakkovalssia palkkaamalla pakkovalssihypyn jälkeen. Ensin unohdin vähän merkkauksen tärkeyden ja jouduin peruuttelemaan esteellä, toisella kerralla unohtui kunnon ohjaus esteen yli. Kun sain nämä kaksi asiaa kohdilleen, Hoppu luki pakkovalssiohjauksen hyvin. Pari kertaa palkka liikkeeseen tulemisesta pakovalsiin jälkeen, sen jälkeen esteeltä pakkovalssin jälkeen. Hoppu tuli ohjauksin hyvin mukaan.

Hopun toisena treeninä oli kaareva suora. Ensin hyppy-putki-hyppy, jonka takana Niinu palkkaamassa. Tämä meni hyvin, Hoppu fokusoi hyvin palkalle. Hyppyjä lisättiin asteittain siten, että viimeinen sarja hypy-putki-hyppy-hyppy-hyppy-putki. Koska hypyt eivät olleet suorassa kaaressa, oma rytmitys ja juoksulinjan valinta oli tärkeää. Hoppu hakeutuu esteille hyvin, mutta juoksee ohi, jos juoksulinja mättää. Hoppu eteni hyvin ja liikkeeni mukaan, kovin valaiseva ja hyvä treeni!

Nessa teki kahta yksittäistä treeniä. Eka pätkä tehtiin ensin esteelle 9 asti eli puomille. Pätkä oli muuten onnistunut ja liikkuva, mutta juuri ennen puomia jäin turhaan himmaamaan ja haltuunottamaan kauas estyeestä, kun olisi ollut parempi mennä lähemmäs estettä kääntämään. Toisella tein alusta eteenpäin, nyt kasi onnistuneempi. Tällä taisi onnistua radan loppuun saakka. Tein radan vielä kerran, muutama ohjaus muutettiin. Kivasti sujui tämäkin kerta. Rata loi vahvasti uskoa omaan tekemiseen, sillä liikkuminen tuntui onnistuvan ja teimme Nessan kanssa toimivaa yhteistyötä. Jee!

Toinen rata olikin haastavampi. Käännöksiä viilattiin muutamien esteiden sarjassa, kunnes ne alkoivat pikkuhiljaa sujua. Muutama pointti: jätin jälleen takaaohjauksen puolitiehen. Tämä muistettava! Yhdessä kohdassa jätin köäännöksen tekemättä aikaisemmalla esteellä ollakseni edellä, mutta sainkin linjan hyvällä käännöksellä niin edulliseksi, että työ kannatti tehdä aikaisemmin. Näitä yritettävä oppia lukemaan. Ja lopuksi vielä putkijarrusta: se ei ole aina hyvä idea. Voi olla parempi, kun pääsee ajoissa liikkeelle ja liikkuu vauhdilla putken päähän kääntämään, kun jäädä jarruttamaan, jolloin oma liike putken lopussa painaa koiraa eteenpäin.

Kaikenkaikkiaan aivan loistotreenit ja huippufiilis! Kiitos jälleen Niinun ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti