maanantai 25. maaliskuuta 2013

18.3 Hopun TOKO

Tänään Hoppu pääsi TOKOilemaan alempien luokkien kimppatottiksessa ATD hallilla. Minun kyllä piti kirjata HETI ylös mitä tehtiin, mutta enhän sitä tietenkään tehnyt. Tässä siis vähän muisteluita.

Aloitimme luoksepäästävyydellä. Otin Hopun sivulle ja syöttelin sille namia kun Mia tuli ensin Hopun vierelle ja silitteli sen jälkeen vähän kaulalta. Hoppu vilkaisi vähän, mutta keskittyi syömiseen. Sama toistettiin pari kertaa. Vikalla toistolla pyysin Hopun pysymään istumassa ilman syöttelyä ja SEHÄN PYSYI! Go Hoppu! Sama reaktio, vilkaisu kohti Miiaa, hännän heilutus, mutta malttoi pysyä paikallaan.

Suurin osa ajasta meni taas seuraamisen hiomiseen. Tuo seuraaminen on minulle niin iso mörkö. Minä en vaan osaa kouluttaa koko liikettä. Ainoa hyvin seuraava koirani kautta aikojen on Simba, jonka koulutuksessa sain paljon apua Juntoilta. Teemme Hopun kanssa tällä hetkellä muutamia askeleita niin, että käsi roikkuu välillä apuna, välillä pidän kättä selän takana. Kädessä ei ole namia. Välillä palkkana lelu, joka on kainalossa. Hyvää Hopun seuraamisessa on se, että kontakti ei tipu. Siihen olen kiinnittänyt erityisesti huomiota. Yksittäisissä askeleissa Hoppu saisi lähteä aktiivisemmin seuraamaan, se myös jää helposti turhan taakse. Kun otan useamman askeleen, ongelmaksi tulee selvä poikittaminen takapäässä. Yritän nyt rakentaa seuraamista pikkuhiljaa, yksttäisiä askeleita kerrallaan. Ruokakupilla tuo seuraaminen toimii parhaiten.

Jääviä liikkeitä teimme välillä leikkien ja leikkimisen jälkeen eri asentoja pyytäen. Leikin seassa asennot löytyvät aika hyvin ja Hoppu erottaa pääasiassa eri asennot toisistaan. Eteenpäin kävellessä istuminen tahtoo jäädä seisomiseksi ja maahanmenossa kyynärät vähän ilmaan. Nämä kohtuullisella mallilla kuitenkin. Vähän lisätyötä hiomisessa.

Tein Hopun kanssa myös kaukokäskyjä. Istu-maahan vaihtoja teen Hopun edessä, hyvin lyhyellä etäisyydellä käsiavulla. Nämä toimivat useimmiten, välillä pieniä asentoihin jumittamisia. Vaikempia istu-seiso ja maahan-seiso vaihtoja teimme pöydällä. Maahan-seiso vaihdot alkavat jo toimia, kun autan liikesarjat ihan Hopun edessä. Istu-maahan vaihtoja Hoppu ei vieläkään hahmota. Pientä liikettä johonkin suuntaan tulee lähes poikkeuksetta. Työstetään, työstetään...

Paikallamakuu tehtiin vasta treenin loppuvaiheessa. Hoppu meni ekalla käskyllä maahan, tosin vähän hitaasti. Hoppu makasi kyllä paikallaan, mutta pari kertaa nenä lähti käymään maata kohti. Tähän puutuin heti pienellä äänihuomautuksella ja sain Hopun keskittymään minun tuijottamiseeni. Nuo nenä kun pyrkii välillä viemään miestä liikaa, etenkin hallissa, jossa löytyy herkunkappaleita maasta siellä täällä. Hopun kunniaksi on todettava, että noin kahden minuutin makuun jälkeen ovesta tuli sisään innokas malinois pallonsa kanssa ja Hoppu makasi kauniisti paikallaan. Huippujätkä! Hoppu nousee herkästi vähän ylös kun tulen viereen ja alan kaivaa namia. Näitä muistettava harjoitella. Palkka AINA maahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti