perjantai 6. kesäkuuta 2014

Paimennusleirillä Kiteellä

Osallistuin Hopun kanssa FinAscin järjestämälle paimennusleirille, jossa kouluttajana Sandra Zilch. Sandra oli aivan loistava kouluttaja. Kertoi selkeästi mitä milloinkin piti tehdä ja tuli näyttämään itse, kun tehtävän suoritus tökki. Tykkäsin!

Hopun kanssa aloitettiin liinassa lauman perässä aitauksen reunoja pitkin kulkien. Kun tämä sujui rauhallisesti, liina tiputettiin. Tästä oli tarkoitus jatkaa flänkkäämiseen, mutta pakka hajosi heti. Juoksin itse koiran perässä, hukkasin lampaat ja Hoppu alkoi haukkua sekä ryntäillä. Takaisin alkuun siis. Perässä kulkeminen alkoi mennä liian pienelle kaarella ja Hoppu suuntasi laumaa päin. Tähän pieni paine kepillä napauttamalla maata olkapään kohdalla. Hoppu ei reagoinut antamaani paineeseen, joten Sandra otti ohjakset. Sandran kanssa Hoppu ajoi hienosti ja rauhallisesti, muttei alkanut tarjoamaan flänkkäystä. Kun lopulta Hoppu lähti vähän tekemään flänkkiä, Sandra lähti eri suuntaan lampaiden taakse ja näin koiraa helpotettiin tekemään oikein.

Toisella kierroksella lähdettiin liikkeelle samasta treenistä kuin ekalla kierroksella. Nyt minun tehtäväni oli tehdä samoin kuin Sandra. Sehän oli helppo ohje? Not. Eli Hoppu rynni, meni heti alusta liian keskelle laumaa enkä saanut sitä reunaan. Ja en päässyt lampaille. Sandra tuli taas näyttämään itse, mitä tehdä. Ja vähän ajan kuluttua sain pari onnistunutta toistoa itsekin. Jee! Vaikea laji :-).

Tämän päivän tärkeimmät ohjeet:
Suu kiinni itsellä! Käytä vain käskyjä, jolla on merkitys ja katso että niitä noudatetaan
Ryntäilystä huomautus sanallisesti ja menemällä itse väliin
Älä juokse koiran kanssa
Anna tilaa ja anna työskennellä

Huomenna ohjelmassa flänkkäysten jatkoa, lauman taakse pysäyttämistä ja  siitä ulospäin liikkeelle lähtemistä.

Hyrrän päivän paras hetki oli peltorallittelu Gila-siskon kanssa. Olipa hauskaa nähdä pikkuisten iloa kun pääsi juoksemaan oikein kunnolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti