lauantai 7. kesäkuuta 2014

Paimennusleiri Kiteellä, 2. päivä

Paimennusleiri Kiteellä jatkui tänään. Meillä oli yksi kierros paimennusta tänään.

Ensin aloitimme siitä mitä eilen teimme. Flänkkäystä siten, että pidin hihnasta kiinni ja päästän kun on hyvällä linjalla lampaita kiertämässä. Lisää etäisyyttä kepin avulla paineena olkapään lähelle maahan. Hoppu lähti flänkkäämään jotakin kertoja, mutta tänäänkin Hoppu lähti helposti turhan lähelle laumaa, välillä ei kiertänyt lauman taakse. Hoppu on kuulemma selvästi enemmän ajava kuin keräävä koira. Hoppu väsähti kesken treenin ja etenkin väsyttyään lähti ajamaan eikä kiertänyt laumaa.

Koska Hoppu väsyi, teimme eri treeniä. Hoppu pysäytettiin ja treenattiin "out" käskyä, joka on meillä "mene". Treenin tarkoitus oli paineella saada koira perääntymään lampailta. Jos koira lähti flänkille tai päin lampaita, pysäytettiin. Tämä treeni sujui tosi hyvin! Sandra jopa kysyi, olemmeko me treenanneet tätä. No juu, muualla kuin lampailla kyllä. Ja Hoppuhan on sopivan herkkä ohjauksilleni. Kun tämä treeni sujui hyvin, siirryimme seuraavaan vaiheeseen, joka oli siistit liikkeellelähdöt flänkille. Oli koira ensin ulos ja vasta kunnolla ulos lähtemisen jälkeen flänkille. Ja kun koira lähtee flänkille, itse liikkeelle toiseen suuntaan lampaiden luo. Kuulostaa helpolta, muttei ollut. Helposti käy niin, että itse lähtee flänkille koiran kanssa, jolloin koira ei pääse tasapainopisteeseen muuten kuin rynnimällä lähelle laumaa ja kiihdyttämällä vauhtia. Viimeiset pari toistoa onnistuivat, jee! Askel kerrallaan :-).

Viimeisenä kävimme läpi teoriaa, joka teki oikein hyvä. Ehkä minäkin pikkuhiljaa opin. Edes teoriassa ;-).

Aivan upea viikonloppu, hyvää seuraa ja mahtavaa oppia! Aivan uusia ajatusmalleja  paimennukseen. Pidin kovasti Sandran konkreettisesta ja käytännönläheisestä tavasta kouluttaa. Tätä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti