keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

24.3.2014 Tokostelua

Maanantaina junnutokoiltiin Pipsan ohjauksessa. Treenin aiheena olivat merkki ja seuraaminen.

Merkki sujui Hopulta hyvin, kuten osasin odottaa. Merkki on ollut treeneissämme mukana lähes alusta alkaen, sellaisena vauhdikkaana pikkutemppuna. Pipsalta tuli hyvä huomio, opeta merkille viritysmerkki. Nyt näytän Hopulle usein suunnan ja sanon merkki. Tätä ei välttämättä pysty hyödyntämään EVL luokassa, jossa merkkiä oikeasti vasta tehdään, joten nyt lisäavuksi vaikka korvan silitys. Loistovinkki! Toinen mistä keskusteltiin on Hopun pysähtymispaikka, joka on merkin vieressä. Tälle en nyt vielä tee muutoksia, joskin pohdin pitäisikö opettaa merkki-käskyllä pysähtyminen toiseen sivuun. Katsotaan.

Seuraaminen on tällä hetkellä kivalla mallilla. Käännöksiin pitä kiinnittää huomiota. Oikealle käännöksissä edistää ja leviää, vasemmalle täyskäännökset jäävät vähän vajaiksi. Muuten fiilis on oikein hyvä. Pipsakin kehui Hopun meininkiä ja tekemistä. Pätevä!

Ohjatun treenauksen ulkopuolella tein kaukokäskyjä, hyppyä, noutoa ja luoksetulon loppuasentoa. Hypyssä jäkitti tänään ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Lisää treeniä ja varmuutta. Kaukokäskyjen seiso-istu vaihto alkaa pikkuhiljaa muokkaantua, Hoppu ymmärtää vihdoin taaksepäin istumisen idean. Tätä vaan työstettävä lisää. Luoksetulon loppuasento on kosketuskepin myötä tiivistynyt hyvin. Välillä havaittavissa pientä vinottamista, mutta tämä kyllä löytyy. Tänään tein ekan kerran noudon loppuasentotreeniä kosketuskepin kanssa. Noudossa pyrkii vinottamaan vasemmalle, mutta idea löytyi oikein hyvin. Näitä jatkamme. Noudon palautusvauhti on tällä hetkellä turhan huono, tätä työstettävä loppuasennon kanssa rinnakkain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti