lauantai 1. maaliskuuta 2014

1.3 Agia ja paimentelua Wirneen porukalla

Aamulla aksailtiin taas junnuporukalla. Valitsin treeniksi keskiviikon Maijun radan, mutta helpotin alkusuoraa vähän jättämällä ekan hypyn ja pussin pois. Hoppu toimi radalla oikein hyvin. Ekalla yrittämällä jäin jälkeen 6 hypyn takaakierrossa ja pimeän putkikulmaan sujahtaminen ei Hopulta onnistunut. Lopulta vaikein kohta radalla oli tuo pimeä putkikulma, mutta parin toiston jälkeen sekin alkoi toimia. Hoppu kääntyi kivasti ja irtosi takaakiertoon hyvin kauempaakin. Kovin tyytyväinen olen Hoppiksen työskentelyyn!


Aksan jälkeen suuntasimme Somerolle, jossa pääsimme paimentelemaan Wirneen porukalla. Mukana treenaamassa olivat Hoppu, Nessa yhden kierroksen verran, Pihka, Raiku, Jocke ja Tintti.

Kuva Tuuli Mertanen

Hopun kanssa jatkoimme siitä mihin olemme päässeet eli teimme kuljetuksia, pari lauman tuontia minulle ja pysäytyksiä. Hopulla oli tänään aluksi turhankin hauskaa, se haukkui paljon etenkin alkutreenistä. Haukkumisista kiellettiin ja kehuttiin rauhallisemmasta työskentelystä. Kuljetuksissa Hoppu hakeutuu helposti vähän turhan paljon minuun päin, mutta reagoi hyvin kun pyydän sauvan avulla pysymään takana. Hopun kanssa pitää varoa liikaa puuttumasta, jotta fokus pysyy lampaissa. Pätevä pieni paimenen alku. Sen kanssa on niin kiva harjoitella tätä haadtavaa lajia, kun kuuliaisuutta löytyy.

 Nessa paimenessa syksy 2007

Nessa-possu oli alkuun hyvinkin lisänimensä arvoinen. Se haukkui, yritti rynniä lampailla ja kun en antanut sen tehdä kuten se itse halusi, alkoi lampaiden kakka kiinnostaa. Kun alun henkien taisto saatiin rauhoittumaan, löytyi treenistä hyviäkin pätkiä. Minun pitää vain heti alusta otta Nessan kanssa tiukempi linja. Ja paimentaa lisää ;). Miten niin koukuttava laji?

Nessa paimenessa syksy 2007 (mitä ihmettä minä teen?)

Omien koiruuksieni lisäksi sain olla kovin ylpeä pätevistä kasvateistani. Tintti ei ollut vielä lampaille syttynyt, mutta annetaan nuorelle koiralle aikaa. Kovasti tuli mieleen Hoppu vuoden takaa. Kiihko-Raiku rauhoittui upeasti, kun sai tehdä oikeasti töitä eli kerätä laumaa Tuulille ilman liinaa. Upeaa katsottavaa! Hyvin kuunteli pysähtymiskäskyjä ja kepin ohjauksia. Pihka kiihkosi myös aluksi liinassa, mutta rauhoittui heti liinasta irti päästessään. Innokasta ja potentiaalista paimennusta. Jocke oli eniten Nessan tyyppinen paimen: vauhtia ja jääräpäisyyttä löytyi vähän muita enemmän. Jocke oli lampaista hyvin innoissaan, joten hyvä tuostakin tulee.

Nessa paimenessa syksy 2007

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti