keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

3.6.2012 Helteistä viestiä

Tänään oli kuuma päivä. Oikeasti kuuma. Helteistä ja aurinkoista.  Haettuani lapset hoidosta lähdimme heti järven rantaan uimaan. Lapset pääsivät myös polskimaan järveen ensimmäistä kertaa tänä kesänä.  Hoppu ja Nessa uiskentelivat pallon perässä. Hopun uimatekniikka on hyvää ja se lähtee jo pidempiäkin matkoja uimaan pallon perässä. Kiva juttu! Uimista on nimittäin kesäisin reilusti ohjelmistossa. Mikään ei ole parei tapa virkistyä treenailun jälkeen, kuin järvessä pulahtaminen. Se vaan on parhautta.

Lähdimme viilennystuokion jälkeen viestimetsään Kaisin kanssa. Treenasimme Hanko-Hyvinkää tien vieressä, kuivassa kangasmetsässä. Nessa juoksi avoimen luokan viestiradan, ainakin hyvin lähelle. Metsä oli kuuma ja kuiva. Nessa lähti ekalle matkalle hyvin, juoksi vauhdikkaasti. Tokalla vauhti oli vähän rauhallisempaa lähtiessä, tuli perille reipasta vauhtia. Pitkä matka ja kuumuus verottivat selvästi jaksamista. Vikalle matkalle Nessa lähti laukalla, mutta rauhallisesti. Noin 200m jälkeen se pysähtyi ja katsoi vähän aikaa minua: oletko nyt tosissasi, että minun on juostava?? Hetken pohdittuaan se päätti, että juostaan sitten. Hullujahan nuo ihmiset on. Vauhti ei parasta a-luokkaa, mutta olen tyytyväinen että Nessa väsymyksestään huolimatta juoksi. Taito-Nepe <3.

Hoppu teki pari tarkkuusruutua etsien kolikkoa. Ekalla yritti karata kauemmas tarkkuusruudusta, joten pyysin takaisin. Tämän jälkeen pysyi kivasti ruudussa, etsi tarkasti, löysi ja ilmaisi suuhun ottamalla ja makuulle käymällä. Toisen kerran piilotin saman esineen hieman sammalen sisään. Etsiminen hyvää, esine löytyi melko helposti, ilmaisukin alkoi hyvin, mutta sitten Hoppu nieli kolikon. Tarkkuusesineiden nieleminen kulkee siis suvussa ;). Eli Hopulle nyt vahvistettava sitä maahanmenoa heti suuhun ottamisen jälkeen. Nyt nimittäin nieli, koska yritti tuoda esinettä minulle päin. Voi Hoppua, kakkensa yrittää ja lopulta nielee esineen mitä yrittää ilmaista. Eihän tuolle voi kuin nauraa!

1 kommentti: