perjantai 16. marraskuuta 2012

14.11 Hakua ja agia

Tänään hakuilimme pimeässä Teknopoliksen kallioisessa metsässä. Nessa teki melko perustreeniä: tuulen puolelle pari valmista ukkoa reilun 50m kohdille, toisella puolella tyhjää. Huono varustelutasoni eli valoton ja äänetön koira, teki tyhjien seuraamisesta hivenen haastavaa. Hallinta ei ollut ihan parasta a-luokkaa, joten en aina ihan tiennyt missä koira juoksee. Ukot löytyivät ja ilmaisut toimivat. Tuo hallinta niin keskilinjalla kuin metsässä pitää kyllä ottaa tarkempaan syyniin, jos vielä mielimme kisaamaan. Mutta hauskaa Nessalla oli!

Uutiskynnyksen tämä hakutreeni ylitti siksi, että Hoppu treenasi ekaa kertaa rullaa. Olen putkenpätkää joskus viskonut sille, mutten koskaan kokeillut rullan hakua ihmiseltä. Menimme Hopun kanssa rullaamaan metsän viereiselle parkkikselle. Heitin rullan kerran kokeeksi ja Hoppu lähti nätisti rullaa tuomaan. Toisen kerram rulla oli Marisalla. Tylsä paikallaan oleva rulla, ihana ihminen - laske siitä. Hoppu siis valitsi Marisan. Neljä seuraavaa tehtiin niin, että pidin Hoppua vähän kiinni, Marisa heitti vähän rullaa ja vapautin Hopun. Tämä toimi! En vaatinut perille tuomista, sai tiputtaa jessillä noin 5m päässä. Seuraavat viisi tehtiin niin, että rulla oli Marisalla kädessä, mutta Marisan käännähti rullan kanssa kun Hoppu oli tulossa siten, että pyöräytti Hopun rullan perässä itsensä takaa. Toimi jälleen! Pidensin tuontimatkaa ja sain kaksi kertaa ja rullan käteeni asti, Hoppu edessäni istuen. Jes! Vikat viisi tehtiin Toven kanssa, ensin pienellä rullanliikutusavulla ja pari vikaa rulla paikallaan. Toimi! Tästä on hyvä jatkaa!

Agissa Nepe teki haadtavalla radalla ratatreeniä. Käännökset, joista eilen Niinun kanssa keskusteltiin, sujuivat omasta mielestäni tällä radalla aika kivasti. Puomin ja aan kontaktit hyviä.

Hoppu pääsi lopuksi vapaaharjoittelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti